100% bankonafhankelijke factoring voor de “K”moCommercial Finance Group geeft kmo’s extra zuurstof

“Menig kmo-bedrijfsleider die behoefte hebben aan (extra) financiering, komt bij zijn bank van een kale reis thuis. Als uit de balans blijkt dat de activa wat aan de lage kant zijn, krijgt de ondernemer vaak een nul op het rekest. Spijtig, want die (extra) financiering zou ongetwijfeld voor (extra) zuurstof zorgen. Wij als Commercial Finance Group gaan soepeler met dit soort zaken om. In plaats van te kijken naar wat de onderneming bezit, zijn we meer geïnteresseerd in wat ze doet. Hoe meer een bedrijf dus doet, hoe meer geld we kunnen financieren. Zo willen we bedrijven helpen groeien. Maar ook als ze een dipje kennen, zullen we ze proberen te helpen.”

Aan het woord is Stijn Kortleven, stichter van Commercial Finance Group. “Onze activiteiten vallen onder de noemer ‘factoring’. Dat betekent in de eerste plaats dat we uitstaande facturen van onze klanten tot 90% prefinancieren en dit binnen de 24 tot 48 uur. Als enige bankonafhankelijk factoringbedrijf in België, kunnen we een perfecte aanvulling zijn op bestaande kredieten.”

Debiteurenbeheer

“Naast (voor)financiering van uw omzet, nemen we uw debiteurenadministratie voor onze rekening. Op die manier creëert u wat meer tijd om u te concentreren op uw core business. U bent geenszins verplicht uw volledige debiteurenportefeuille over te dragen! Een derde taak die we voor u kunnen uitvoeren is het analyseren van de kredietwaardigheid van uw (potentiële) klanten.”

De NV Commercial Finance Group is de Europese afdeling van de Amerikaanse The Commercial Finance Group, die actief is sinds 1976. Ze richt zich tot starters en kleine, jonge en snelgroeiende bedrijven. Kmo’s dus met een minimale jaaromzet van € 120.000.