30 jaar ervaring in daken

"Met de werklust van vroeger en de technieken van vandaag"

Daktro uit Borsbeek viert dit jaar zijn 35ste verjaardag. Met zoon Philip Vergauwen staat inmiddels de tweede generatie aan het roer van deze firma in dakwerkzaamheden. "We werken nog altijd met de werklust van vroeger, maar met de technieken van vandaag," luidt zijn commentaar. "We passen splinternieuwe technologieën toe om onze klanten een nog betere service en kwaliteit te kunnen bieden."

Daktro was lang geleden één van de eerste firma’s in de sector die uitpakte met een eigen mobiele kraan. Die is intussen in het wereldje van dakwerkers gemeengoed geworden. Daarom ging men op zoek naar een nieuwigheid om zich te kunnen onderscheiden van de collega’s. En dus schakelen Philip Vergauwen en zijn ploeg intussen een drone in om de kwaliteit van uw dak te inspecteren.

Drone controleert uw dak op warmtelekkage

“Inderdaad, met een drone die is uitgerust met een professionele camera meten we de warmteverliezen in uw dak. Geen natte-vingerwerk dus, maar we baseren onze aanpak op het inschakelen van hedendaagse technologie. Omdat dit systeem ons perfect toelaat om eventuele warmtelekken op te sporen, kunnen we nadien de meest geschikte isolatie voorzien. En ook hier volgen we de evolutie op de voet. Nu de isolatienormen almaar strikter worden, gebruiken we kwalitatief hoogstaande, maar toch dunnere isolatiematerialen om de vereiste isolatiewaarde van uw dak te bereiken. De keuze van het meest geschikte materiaal is immers bepalend voor het eindresultaat. Wie goed isoleert, bespaart vele euro’s op zijn verwarmingskosten. De investering aan dakisolatie is dan ook snel terugverdiend.”

Daken en gevels

Bij Daktro kunt u terecht voor het renoveren en leggen van platte en puntdaken, maar ook voor al uw gevelbekleding met sidings, crepi en sierprofielen in zink. Een perfecte uitvoering, een vlotte service en een garantie van 10 jaar maken het verhaal compleet. (MC)