40 jaar expert in explosieveiligheid

Voortaan ook uw partner in de Benelux
In een industriële omgeving die gevoelig is aan explosies vormt veiligheid een absolute prioriteit. Ondernemingen moeten er dan ook alles aan doen om hun productie optimaal te beveiligen. Miretti heeft zijn organisatie in dit opzicht opmerkelijk versterkt en gaat de klanten in de Benelux niet langer benaderen via afzonderlijke dealers maar wel via een eigen vestiging, Miretti Benelux.

Frank Van de Walle (48) heeft al een hele carrière achter de rug in de sector. Hij gaat Miretti Benelux als Territorial Sales and Service Manager in de markt zetten. Machines, productie-installaties en logistieke systemen beveiligen tegen mogelijke explosies is een snel groeiende business waarin het Italiaanse concern zich in al die jaren sterk geconsolideerd heeft. Aan Frank Van de Walle om de lijn in de Benelux verder door te trekken.

Miretti Benelux gaat opereren vanuit Wommelgem. De onmiddellijke omgeving van de haven van Antwerpen, Rotterdam en het hele industriële complex is daarbij ongetwijfeld van doorslaggevende aard. In een straal van 100 km zijn nu eenmaal tal van chemiebedrijven, raffinaderijen en logistieke ondernemingen gevestigd waar beveiliging tegen explosies een heel belangrijk topic is. In deze brede straal rond Antwerpen ligt meteen een enorm marktpotentieel voor het recent opgestarte bedrijf.

Frank Van De Walle: "Wij richten ons als Miretti in de Benelux vooral op de industriële activiteiten, maar tevens op de sector olie en gas. In de industrie hebben wij het dan effectief over voedingsbedrijven, farmaceutische bedrijven en logistieke ondernemingen. Internationaal is de groep ook heel actief in de mijnbouwsector alsook in de zuivering van uitlaatgas-systemen. Tevens het leveren van explosiebeveiligde bouwpakketten is een groeisector voor Miretti. Het gaat er voor Miretti steeds om dat werknemers hun dagdagelijkse handelingen van explosie gevaarlijke producten in zo veilig mogelijke omstandigheden kunnen uitvoeren. De kerntaak van Miretti bestaat eruit potentiële ontstekingsbronnen (zoals vonken, oppervlaktetemperaturen) deskundig te beveiligen opdat er geen ontsteking kan plaatsvinden.

Een dergelijke beveiliging is mogelijk op onderdelen van diverse toestellen zoals vorkheftrucks, bulldozers, hoogtewerkers, reinigingsmachines,... Zeker dieselmotoren, die in tal van olie- en gastoepassingen worden ingezet, vormen een belangrijk segment binnen onze sector. Hierbij ligt de focus zowel op offshore, onshore alsook op de mijnbouwindustrie. Mogelijke explosies voorkomen is in een dergelijke omgeving immers een zaak van leven of dood. De onderdelen die wij als Miretti ontwikkelen zijn dan uiteraard ook allen gecertifieerd en gehomologeerd volgens de strenge Europese Atex-richtlijnen."

Uitdaging

In de nauwe samenwerking tussen de eindgebruiker, machine/motorenleveranciers en Miretti ligt er voor Frank Van de Walle een mooie uitdaging. Het gaat erom in deze driehoeksverhouding een product te ontwikkelen en te leveren dat beantwoordt aan de verwachtingen van alle samenwerkende partners.

Frank Van de Walle: "Onze groeikracht als Miretti ligt tevens voor een groot stuk in de after sales service en de training die wij onze klanten aanbieden. Wij staan heel dicht bij de bedrijven die onze systemen implementeren. Op die manier garanderen wij hun productiviteit en verzekeren wij tevens hun return on investment."

De dynamiek die Miretti zijn klanten biedt is helemaal verankerd in het feit dat het bedrijf na al die jaren nog altijd een echt familiebedrijf is. Door de dagdagelijkse aansturing door echtgenote, dochter en zoon van wijlen oprichter Pier Carlo Miretti heeft de onderneming een enorme feeling met de noden van de sector waardoor men steeds een klantvriendelijke en uiterst efficiënte oplossing biedt. Wie weet, in de toekomst ook voor uw bedrijf... . (MB)