ABEKA+ slaat zijn vleugels uitDe fiscale & financiële ontzorgers openen nieuwe kantoren in Geel en Kapellen

Vijfentwintig jaar lang was het Antwerps Boekhoudkantoor gekend voor zijn financiële en fiscale service. Ondertussen heeft het kantoor klanten van Oostende tot Genk - en ook wat de activiteiten betreft, dekte de vlag de lading niet meer. Daarom werd in 2014 de naam Abeka+ gelanceerd met een uitgebreide marketingcampagne. Dit krijgt nu een vervolg met de opening van twee nieuwe kantoren, één in Kapellen en één in Geel.

Fiscale & financiële ontzorgers

Georges Bauwens, oprichter en zaakvoerder: "Natuurlijk leveren wij nog alle basisservice inzake boekhouding, neerleggen van balansen e.d. Maar ondertussen bestaat 60% van onze service uit advies op alle mogelijke vlakken, van strategisch bedrijfsadvies tot HR-vraagstukken en de opvolging binnen familiebedrijven. Vandaar een nieuwe naam en ook een nieuwe 'baseline'. Wij noemen ons nu 'fiscale & financiële ontzorgers', want dat is precies wat wij doen: bedrijfsleiders alle mogelijke zaken die niks met hun core business te maken hebben uit handen nemen, zodat zij zich kunnen concentreren op waar ze specialist in zijn."

 

Geografische expansie: nieuwe kantoren te Geel en Kapellen

Het klantenbestand van Abeka+ bestrijkt ondertussen heel Vlaanderen. Daarom opent Abeka+ begin 2016 twee satellietkantoren. Het eerste - in de Dorpstraat 30, Kapellen - opent zijn deuren in januari en het tweede - aan de Antwerpse Weg in Geel, vlakbij de autosnelweg - zal vanaf februari het uitgebreide Kempische cliënteel bedienen.

"Het gaat hier niet om overnames, maar om totaal nieuwe initiatieven. We hebben in deze regio's immers al talrijke klanten", vertelt Georges Bauwens. "Het behoort tot ons DNA dat wij enkel op eigen kracht uitbreiden"

 

De Abeka+ kredietmanager - uw rots in de financiële branding

Om de slogan 'fiscale & financiële ontzorgers' waar te maken trekt Abeka+ experts terzake aan. Georges Bauwens: "Met enige trots kan ik vertellen dat Bruno Van De Poel, die jarenlang de kantorengroep Antwerpen-Metropool en het BNP Paribas Fortis kantoor op de Meir te Antwerpen leidde, onze kredietmanager wordt. Hij zal de belangen van onze klanten verdedigen bij de banken, bij het aanvragen van kredieten, de doorlichting van bedrijven en de financiële bijstand bij verkoop of overname van een onderneming. Tussen dit en twee jaar gaan 200.0000 ondernemers hun bedrijf verkopen, er is dus werk aan de winkel."

 

Strategisch advies helpt bedrijven groeien

Te midden de beslommeringen van elke dag komen veel ondernemers niet toe aan de nodige helikopter- en langetermijnvisie, noodzakelijk om succesvol te groeien. Abeka+ stelt hen interne en externe experts ter beschikking die oplossingen voorstellen op juridisch, verzekeringstechnisch, financieel, sociaal en HR, marketing en strategisch vlak. Dit aanbod geldt zowel voor klanten als niet-klanten.

 

De adviesraad van Abeka+ - klankbord voor ondernemers

"Ondernemers stellen zich wellicht elke dag de vraag: "Ben ik goed bezig?" Dat is heel herkenbaar en de adviesraad van Abeka+ brengt hier raad. Zo'n raad is een informeel verband van ervaren ondernemers en experts met de nodige 'kilometers op de teller'. Zij luisteren maandelijks of driemaandelijks naar de zorgen en vragen van de ondernemer en geven snel en vrijblijvend, praktisch gericht advies. Dit alles gebeurt na de kantooruren en in een gemoedelijke sfeer", aldus Georges Bauwens. (TM)