Antwerp Bowling opent 1ste milieuvriendelijk e-kartingcircuit in de provincie

Strikes en spares gooien kon je er al, evenals proberen te ontsnappen uit de escapebus. Maar sinds midden oktober kan je in het Antwerp Bowlingcomplex aan de Blancefloerlaan op de Antwerpse linkeroever ook gaan racen met elektrische go-karts. Tel daarbij nog de binnenspeeltuin en de restaurantmogelijkheden en Antwerp Bowling profileert zich als milieubewust en duurzaam all-round entertainmentcenter voor bedrijven en particulieren.

“Drie jaar zijn we met de voorbereiding van dit e-kartingproject bezig geweest,” zegt zaakvoerder Filip Meeus. “Omdat ik een origineel en duurzaam racecircuit wilde, heb ik een speurtocht opgezet langs tal van beurzen. Uiteindelijk ben ik voor de realisatie terechtgekomen bij een Sloveense firma. Het nieuwe multi-level e-kartingcircuit is 400 m lang en de totale opbouw van de industriële hal bestaat voor 80 procent uit herbruikbare of recycleerbare materialen. Dankzij de elektrische motoren is er van omgevingslawaai en uitlaatgassen geen sprake. Die elektriciteit wekken we trouwens op met biopropaan die geleverd wordt door Primagaz. En het water dat gebruikt wordt om de elektriciteitsturbines af te koelen, hergebruiken we om de hal te verwarmen en voor het sanitair. Zo kunnen we dus slim recupereren!"

“Wat de ion lithium batterijen betreft kozen we voor het Duitse RIMO, dat de enige batterij produceert die meer dan één uur lang rijplezier geeft. Het is trouwens ook de enige batterij op de markt die niet na drie jaar moet vervangen worden. We kunnen immers defecte cellen apart vervangen. Weggooien hoeft dus niet.”

Adopteer eens een e-kart

“Het eindresultaat mag er wezen, maar de weg ernaartoe liep niet over rozen. Zo bleken banken niet geïnteresseerd om in dit segment van de entertainmentsector te investeren, ondanks een overtuigend en qua cijfers accuraat businessplan. Als ondernemer moet je dan op zoek naar creatieve investeringsmodellen. Zo hebben we diverse sponsormogelijkheden uitgewerkt en kan je zelfs investeren in de aankoop van een e-kart. Voor een inleg van € 12.000 krijg je 50 cent per rit die de e-karts jaarlijks maken. Het aantal ritten wordt nauwkeuring geregistreerd door SMS Timing, de blackbox van de tijdsregistratie. De opbrengst van het eerste werkjaar ramen we op 6 procent. Elk volgend jaar verwachten we een rendementsstijging tot bijna 8,5 procent."

Prijzen en abonnementen

In totaal zijn er 20 gewone e-karts en 2 duo-karts. Per heat rijden er 10 karts op de baan, al is deze breed genoeg voor 12. Op weekdagen duurt een heat 10 minuten, tijdens de weekends 8. De prijs bedraagt € 14 per heat en voor € 199 heb je een jaarabonnement. Dat geeft recht op 15 ritten op weekdagen. Tijdens de weekends krijg je een korting van 50% en er is korting voorzien op Sparco-producten. Een racelicentie kost € 4 per jaar.

“Met onze moderne infrastructuur voor e-karting, bowling, restaurant en seminariemogelijkheden, bieden we een ideale optie voor grote en kleine ondernemingen om een aangename dag door te brengen in Antwerp Bowling. Voor elk van hen werken we graag een aangepaste regeling uit. En wie met de elektrische wagen komt, kan vanaf december onze 3 laadpalen gebruiken die geïnstalleerd worden door EVBox. En wie nog inspiratie zoekt,  je kan talloze mogelijkheden voor bedrijfsuitjes vinden in onze folder.”

www.antwerpbowling.be

www.ab-ekarting.be

Wilt u meer weten?

Antwerp Bowling E-karting

Antwerp Bowling