Asbitech, gespecialiseerd in demonteren en verwijderen van asbest

Asbitech is een jong, gecertificeerd bedrijf, dat gespecialiseerd is in het demonteren en het verwijderen van asbesthoudende toepassingen en in afbraakwerken in de meest brede zin van het woord. Het bedrijf is actief in de civiele bouw, petrochemische en scheepsindustrie en pakt vooral de losgebonden asbest aan.

Alhoewel Asbitech nog jong is, kan algemeen directeur Jan Soeters (32) al meer dan tien jaar ervaring voorleggen en met onder andere het Koninklijk Paleis, de abdij van Tongerlo en de onderhoudswerken aan de Kennedytunnel heeft hij ook dit jaar al in het oog springende referenties.

Jan Soeters: “Bijzondere opdrachten die we toegewezen kregen doordat we heel veel aandacht schenken aan het voortraject, innovatief te werk gaan en met onze klanten meedenken, waardoor vaak flink wat kosten kunnen bespaard worden.”

Het spreekt vanzelf dat Jan Soeters deze werkwijze hanteert voor alle werven.

Jan Soeters: “Hoe complexer de projecten en hoe hoger het veiligheidsniveau, hoe beter we ons in onze sas voelen. Samen met onze klanten bekijken we waar we, door het gebruik van aangepaste methodes, de kosten kunnen reduceren. Zo gaan we bij elk project ook na of er onderdelen voor hergebruik in aanmerking komen. Deze worden dan niet gesloopt, maar gedemonteerd en doorverkocht. In dat kader is het belangrijk om ons reeds vroeg in het traject te consulteren. Asbitech is weliswaar een jonge organisatie, maar heel gestroomlijnd en met weinig overheadkosten zodat we onze opdrachtgevers naast onze jarenlange expertise een scherpe prijs kunnen aanbieden.”

Ook het team van Jan Soeters is ervaren en alle medewerkers werden van overheidswege opgeleid en erkend en gaan uiterst gedisciplineerd te werk. (NV)