Averij-agent Beeckman De Vos heeft iets te vieren

De Haven van Antwerpen heeft vorig jaar 223.655.312 ton goederen omgeslagen. Het is niet onlogisch dat niet alle goederen in perfecte staat toekomen. De experten van Beeckman De Vos trekken er dagelijks op uit om de schade aan goederen vast te stellen en deze zo goed mogelijk af te wikkelen. Beeckman De Vos is Lloyd’s Agent voor België en G.H. Luxemburg en werkt nauw samen met zijn Nederlandse zusterbedrijf Interlloyd Averij. Beiden hebben dit jaar iets te vieren.

Voorgangers van Beeckman De Vos werden in 1918 Lloyd’s Agent benoemd en dat is dit jaar dus precies een eeuw. Interlloyd Averij in Rotterdam, met ook een kantoor in Amsterdam, is dit jaar 200 jaar Lloyd’s Agent en is daarmee de oudste. Zij maken deel uit van de Interlloyd Group.

Manager Walter Stijnen: “Half juni was er een delegatie van ons kantoor te gast op het feest dat onze Nederlandse collega’s ter ere van hun 200-jarig Lloyd’s Agent bestaan organiseerden. Eregast was David Lawrence, Controller of Agencies van Lloyd’s Agency Department, die uit Londen was overgekomen om te speechen en een attentie te overhandigen. Ook wij gaan onze bijzondere verjaardag vieren en hopen ook een voordracht voor de sector te kunnen inrichten met David.”

Beeckman De Vos is een volwaardig averij-agent

Dit betekent dat de agent instaat voor de controle en de begroting van de schade, wat gebeurt door “in house” experten. Voor de afwikkeling ervan, is opgeleid personeel in dienst en dit onder leiding van General Manager Peter Dijckmans. Indien nodig vestigt de averij-agent een claim onder de condities van de polis. Verantwoordelijke partijen worden aangesproken en wanneer er geen onderlinge regeling kan bekomen worden, wordt beroep gedaan op gespecialiseerde advocaten. 

Zonder beperkend te willen zijn in de opsomming zijn zij gespecialiseerd in het afhandelen van schade die zich voordoet tijdens het transport over zee, land en lucht, o.a. aan stukgoederen, auto’s, voeding, droge vrachten, houtproducten, ijzer en staal, chemische stoffen, bulkgoederen, “hull and machinery” schade,… alsook van schade door diefstal, brand, natuurkrachten,… 

Office Manager Bart Van den Branden: “We gaan ook preventief te werk. Komt een bepaalde schade herhaaldelijk voor, dan proberen we uit te zoeken wat daarvan de oorzaak is. U kan ons ook consulteren voor advies rond de beveiliging van een magazijn in al zijn facetten. Belangrijk voor wie goederen in opslag heeft staan.”

Een mooie geschiedenis

Beeckman De Vos is ontstaan in 1994 uit een fusie van J.G. Beeckman & C° Dispacheurs en De Vos & Zoon en, het personeel en activiteiten van Gellatly Hankey Marine Services. In 2008 nam Beeckman De Vos de firma Broeckx & C° over. Zoals reeds aangehaald, zijn zij 100 jaar Lloyds Agent, de enige voor België en Luxemburg. Beeckman De Vos vertegenwoordigt verzekeringsmaatschappijen wereldwijd o.a. in Japan, Duitsland, Frankrijk, China, Korea, Singapore, Maleisië, India, Scandinavië, Denemarken, U.K., Portugal, Spanje, Turkije, de VS,…