Battery Supplies levert alle types batterijen

Economische groei wordt voor een groot stuk gedragen door een efficiënte logistiek. Een snel en flexibel transport geeft de dynamiek van een onderneming aan. Batterijen maken daar mee deel vanuit. Ze moeten er voor zorgen dat de motor nooit stil valt. Battery Supplies uit Deerlijk heeft in de verkoop van batterijen een heel eigen nichemarkt opgebouwd. Vorkheftrucks, hoogtewerkers, industriële reinigingsmachines, schaarliften, elektrische trekkers, boten en andere industriële werktuigen draaien voor een groot stuk op geavanceerde batterijtechnologie. In de eigen winkelketen Battery Street hebben KMO's, zelfstandigen en particulieren ondertussen al makkelijk hun weg gevonden.

Battery Supplies heeft de laatste jaren een duidelijke expansie uitgetekend. De versterkte inbreng van batterijen in de moderne industrie is onmiskenbaar. Het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe batterijtechnologie wordt zelfs een van de grote uitdagingen ten aanzien van de klimaatverandering. De batterijspecialist is er alvast klaar voor. In zijn 10.000 vierkante meter aan voorraadmagazijnen in Deerlijk staan duizenden batterijen opgestapeld.
De core business van Battery Supplies was aanvankelijk de verkoop van tractiebatterijen voor de industrie en van startbatterijen voor de autosector. De ondernemers Alexander De Soete en Hans Weyme onderkenden in dat marktsegment al een hele tijd terug een groot potentieel.

Tractiebatterijen worden vandaag voornamelijk gebruikt in zware industriële elektrische toepassingen. Ze worden in Deerlijk in een eigen atelier gemonteerd volgens de wensen en de noden van de klant. Die kan ofwel enkel de losse cellen bestellen of finaal een complete batterij met een nieuwe container, een automatisch vulsysteem en/of een zuurcirculatiesysteem. Battery Supplies vraagt van de klant enkel het type machine, de voltage en de capaciteit en/of de afmetingen. Deze batterijen worden klaar voor gebruik geleverd. Ze moeten enkel nog aangesloten worden.

Battery Supplies is vandaag dealer voor oa. het bekende Amerikaanse merk Crown. In de commerciële contacten met de Amerikanen werd het bedrijf uit Deerlijk evenwel ook de exclusieve verdeler voor heel Afrika en het Midden-Oosten. Op die manier is Battery Supplies ook steeds meer actief op de exportmarkten.
Een tweede magazijn van Battery Supplies is helemaal afgesteld op startbatterijen en cyclische batterijen. De startbatterijen worden in vier hoofdmerken verdeeld: de eigen merken Xtreme en Exellent en Hankook en Exide. In het aanbod aan cyclische batterijen steken de merknamen Crown, Dyno Europe en NorthStar.

Stationaire batterijen
Met de OpzS-reeks heeft Battery Supplies een ruim aanbod an stationaire batterijen. Ze zijn biezonder geschikt als back-up-systeem voor noodstroomvoorzieningen, wind- en zonne-energie-installaties, telecom, electriciteitscabines of spoorwegen.

Lithium-batterijen
Vandaag is er veel te doen rond de toekomst van lithium-batterijen. Ze worden al eens de batterijen van de toekomst genoemd. Lithium is twee keer zo licht en gaat twee keer zo lang mee als een gewone batterij. Dat uitzonderlijk laag gewicht leidt ertoe dat ze zeer gegeerd zijn in sectoren als de luchtvaart en de motoren. In Deerlijk werd rond de lithium-batterij een derde magazijn gebouwd.

Marine-batterijen
Battery Supplies wil tegemoet komen aan de specifieke eisen van de zeevaart en biedt daartoe het complete gamma Power Boat batterijen aan. Het gaat dan zowel om gesloten startbatterijen, cyclische batterijen, open loodzuur, AGM of GEL. Ze zijn in Deerlijk allemaal in voorraad.

Battery Street voor iedereen
De snelle industriële expansie van Battery Supplies oriënteerde het bedrijf uiteindelijk ook naar de gewone consument. Die kan in eerste instantie terecht op de webshop van het bedrijf. Bovendien werd ook Battery Street opgericht, een winkelketen die het hele scala aan batterijen en accessoires in voorraad heeft.
Battery Street telt vandaag 9 winkelvestigingen (Gent, Roeselare, Brugge, Antwerpen, Heist-op-den Berg, Deerlijk, Sint Niklaas, Lochristi en Eindhoven) en vijf winkelcorners (Kontich, Kalmthout, Hasselt, Sint Job en Ans).
Je kunt er als consument terecht voor alle soorten batterijen. Tot zelfs het batterijtje voor je polshorloge. In de afdeling Battery Fix worden vervangingen en herstellingen uitgevoerd.