Bedrijven welkom op de ING International Business Week ING-sectorspecialisten spreken de taal van hun klanten

In het najaar brengt ING een nieuwe transportstudie uit waar ondermeer de verschillende havens van de Rijn-Schelde delta besproken worden. De International Business Week, die georganiseerd wordt van 27 tot en met 30 september, is alvast het forum bij uitstek waar de bevindingen van deze analyse uitgebreid aan bod komen.


“Onze studies stellen ons in staat om onze cliënten proactief bij te staan in hun bedrijfsvoering. We spreken immers dezelfde taal”, stelt Bart Eekhaut, Business Desk Manager Antwerpen-Haven. Bedrijfsleiders zijn trouwens van harte welkom op de International Business Week.
Bart Eekhaut is sectorgespecialiseerd in “Transport en Logistiek”, net als zijn collega’s Didier Keters, die aan het hoofd staat van de afdeling “Utilities, Tansport & Logistics”, en Bram Debruyne, die Senior Relationship Manager is bij ING België. Het gaat om een uitgebreide sector, waarbij deze heren naast transport- en logistieke bedrijven ook spoorwegondernemingen, postbedrijven, luchtvaartondernemingen, infrastructuur-, overslag- en intermodale bedrijven bijstaan.

“Door onze doorgedreven sectorspecialisatie kunnen we onze cliënten een extra service bieden. We wachten als bank niet af tot wanneer een cliënt ons een vraag komt stellen, maar stappen proactief naar hen toe om samen met hen na te gaan welke oplossingen en diensten we als bank kunnen aanreiken bij hun bedrijfsvoering. We staan onze klanten met andere woorden bij in hun strategische keuzes”, legt Didier Keters uit.

Voor verdere sectorgerichte informatie kunnen deze experten ondermeer terecht bij de economische studiediensten van ING. Concreet bestaan er twee goed op elkaar afgestemde economische studiedepartementen, een in Brussel en een in Amsterdam. Beide publiceren regelmatig interessante en actuele studies. Uit het onderzoek naar het wegtransport dat enkele maanden geleden uitkwam, blijkt bijvoorbeeld dat de vrachtvolumes sinds 2010 redelijk terug op peil zijn, maar dat dit niet geldt voor de vrachttarieven.

“Gezien de hogere loon- en brandstofkosten wachten de bedrijven nieuwe uitdagingen. De omzet zal naar verwachting 6% tot 10% groeien, maar de rentabiliteit zal eerder stabiliseren. Vooral middelgrote bedrijven staan voor strategische keuzes waarbij ze vaak tot schaalvergroting of diversificatie gedwongen worden. Grotere wegvervoerders worden ook steeds bredere logistieke dienstverleners. Als financiële partner willen we deze bedrijven daarbij zo goed mogelijk bijstaan”, illustreert Bart Eekhaut.

“We zijn niet alleen een bankier, maar wensen allereerst een vertrouwensrelatie op te bouwen met de ondernemers alsook een klankbord voor hen te zijn. Naast de strategische keuzes van onze klanten, stellen wij onze visie en gaan wij na hoe we onze cliënten het best kunnen begeleiden”, voegt Bram Debruyne hieraan toe.

Ook op internationaal niveau

De unieke sectorspecialisatie voert ING ook door op Europees niveau. “Op regelmatige basis is er informatie-uitwisseling met onze collega’s uit Amsterdam, Londen, Madrid, Parijs, Frankfurt,… om te kijken wat er leeft en beweegt op het vlak van transport en logistiek op Europees niveau. Deze kennis helpt eens te meer om proactief naar onze klanten te stappen”, stelt Didier Keters nog.

Van 27 tot en met 30 september organiseert ING naar jaarlijkse gewoonte de International Business Week waarbij Belgische bedrijven de gelegenheid krijgen om met verschillende landenexperten van gedachten te wisselen. Daarnaast kunnen zij ook deelnemen aan verscheidene workshops of vragen stellen aan de Kamers van Koophandel en overheidsorganisaties voor internationale handel.

Bekijk de socials