Belangrijke schaal-vergroting voor Estron-Watson Logistics

Na een carrière van 18 jaar als Sea & Airfreight manager bij Bosman richtte Frank de Vlaminck vier jaar geleden expeditiebedrijf Estron-Watson Logistics op. In Eagle Air Agencies, de grootste private air freight agent op Brucargo, heeft hij nu een sterke partner gevonden voor een verregaande schaalvergroting.

Estron-Watson Logistics is een jong, gezond bedrijf dat met vier FTE’s jaarlijks 4000 TEU importeert, voornamelijk uit het Verre Oosten en Zuidoost Azië, en wereldwijd ook 500 TEU exporteert en met zijn activiteiten 3,5 miljoen euro omzet.

Frank de Vlaminck: “Estron-Watson Logistics kwam er na de overname van Bosman door de Nieuw-Zeelandse groep Mainfreight die ertoe leidde dat aan de 25-jarige samenwerking tussen Wim Bosman en Ensign Freight een einde kwam. Met Ensign had ik door de jaren heen zeer goede contacten opgebouwd en we besloten de samenwerking verder te zetten met een eigen kantoor.”

Ensign Freight heeft dertien kantoren en 350 FTE’s in Hong Kong / China en Singapore. Met de overzeese partners onderhoudt Frank de Vlaminck nauw en persoonlijk contact. Hij reist al meer dan twintig jaar regelmatig naar ginds en is dan ook goed op de hoogte van de situatie ter plaatse. Zeer tevreden is hij op het feit dat EW Logistics kort na de oprichting reeds AEO-gecertificeerd werd.

Frank de Vlaminck: “Het AEO-certificaat toont aan dat je een financieel gezonde en sterke partner bent.”

In het kader van de nieuwe samenwerking verhuist EW Logictics binnenkort naar een nieuwbouw op de luchthaven van Antwerpen.

Frank de Vlaminck: “We zullen er één team vormen met de mensen die voor Eagle Air Agencies reeds in de Antwerpse luchthaven opereren. Bij Eagle Air werken in totaal 19 mensen en het bedrijf is nog steeds voor 100% in privéhanden. Eagle Air Agencies heeft eigen magazijnen die 24/7 bereikbaar zijn. Op het vlak van zeevracht heeft het tot nu toe de boot altijd een beetje letterlijk en figuurlijk afgehouden. Samen bieden we nu het volledige pakket aan.”

EW Logistics importeert en exporteert alle goederen, met een focus op meubelen, boeken en promotiemateriaal. (NV)