Bent u actief in de meeting industry of wil u een congres of event organiseren?Wat ‘Visit Antwerpen’ voor u kan betekenen

Wil u met uw bedrijf een congres of een ander (groot) event organiseren in Antwerpen? Bent u actief in de MICE-sector? Gaat u naar een buitenlands evenement of congres en wil u dat een volgende keer graag in Antwerpen laten plaatsvinden? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met Visit Antwerpen. Visit Antwerpen, het vroegere Antwerpen Toerisme & Congres, staat u - volledig gratis - met raad en daad bij en gaat samen met u op zoek naar de geschikte locatie, aangepast vervoer, het benodigd aantal hotelkamers,.. en helpt u ook bij de uitwerking van het perfecte nevenprogramma. “Een organisatie die er nog maar aan dénkt om iets in Antwerpen te organiseren, kunnen we al helpen”, stelt Inge Marstboom, Manager Business Development van Visit Antwerpen.

Dat de metropool ideaal is als congres- en meetingsstad hoeft volgens Inge Marstboom geen betoog.

Inge Marstboom: “Samen met onze stakeholders zijn we tot de conclusie gekomen dat we alles in huis hebben om het onze bewoners, bezoekers, bedrijven en brains helemaal naar de zin te maken, net door het atypische van Antwerpen en van zijn inwoners en daar hebben we precies onze marktstrategie van gemaakt. Als metropool hebben we in tegenstelling tot een grootstad een beperkter aantal kilometers, maar met een heel rijk aanbod, en dat vaak te voet bereikbaar. Wie met de trein arriveert, bevindt zich al meteen in een van de mooiste stations ter wereld. Er is onze haven, atypisch op zo’n 80 kilometer landinwaarts, onze diamant en onze eigenzinnige modeontwerpers, zoals de zes van Antwerpen die destijds – heel atypisch – in groep naar buiten traden.”

Uitgebreide database

Wat Visit Antwerpen concreet voor u als eventorganisator kan doen?

Inge Marstboom: “Samen met u gaan we na naar welke locatie u precies op zoek bent, hoeveel mensen u wil ontvangen, wat u als randprogramma wil aanbieden, of er vervoer nodig is, of u bepaalde toeleveranciers zoekt,… We beschikken over een uitgebreide database en kunnen voor u de nodige contacten leggen en offertes opvragen. Ook als u op zoek bent naar de contactgegevens van bepaalde diensten bent u bij ons aan het juiste adres.”

Visit Antwerpen kent alle mogelijke gepaste vergaderlocaties en heeft ook contacten met taxibedrijven, busmaatschappijen, vliegtuig- en treinmaatschappijen, de hotelsector en allerlei andere toeleveranciers.

Inge Marstboom: “Er zijn in Antwerpen tal van bijzondere locaties om een meeting of event te houden, die vaak minder bekend zijn, ik denk bijvoorbeeld aan het Huis Happaert, de oude burgemeesterswoning uit 1520, of aan de omgebouwde kapel Amuz. Dienen uw genodigden na een meeting vervoerd te worden naar de locatie waar zal gedineerd worden, dan kunnen wij ervoor zorgen dat er tegen dat tijdstip voldoende taxi’s klaar staan. In samenwerking met de Antwerp Hotel Association kunnen we ook voorzien in voldoende hotelkamers.”

Randprogramma

Inge Marstboom en haar team medewerkers kunnen voor u ook een interessant neven- of partnerprogramma op maat samenstellen.

Inge Marstboom: “Of het gaat om enkele uren vrije tijd tussen twee vergaderingen door of om een meerdaags fulltime programma voor de partners van de deelnemers, Visit Antwerpen kan voor u de bouwstenen aanreiken waarmee een programma op maat kan worden samengesteld. Zelf hebben wij b.v. een heel gidsenprogramma uitgewerkt, met tal van rondleidingen. In samenwerking met de Antwerpse destination management companies zijn er daarnaast tal van andere mogelijkheden voor leuke uitstappen. We brengen u er graag mee in contact.”

Visibiliteit

Voor internationale, meerdaagse congressen met meer dan duizend deelnemers zorgt Visit Antwerpen gratis voor de nodige visibiliteit voor uw congres, zoals grote affiches in het station, affichages op trams en bussen,…

Inge Marstboom: “De deelnemers aan uw congres kunnen we ook een pakket met toeristische informatie op maat bezorgen. Het gaat om een conference bag met een imagobrochure, een stadsplan, een restaurantgids,… kortom met alle nuttige informatie om een paar uur de stad in te trekken. Voor grote congressen voorzien we een informatiebalie waar de congresgangers voor praktische en toeristische informatie over Antwerpen terecht kunnen. Ook deze service is gratis.”

Antwerp City Card

U kan de deelnemers aan uw congres ook een Antwerp City Card voor 24, 48 of 72 uur schenken. Daarmee kunnen ze gratis het openbaar vervoer gebruiken, de musea bezoeken én met een korting genieten van de Antwerpse attracties, souvenirwinkels,… Visit Antwerpen ontwikkelt momenteel een speciale ‘congreskaart’, met een aanbod dat nog beter afgestemd is op de congresbezoeker. (NV)