Bij Volvo Van Kasteren regelt uw persoonlijke technicus alles

We kunnen deze reportage starten met de klassieke boodschap dat het de moeite waard is om een kijkje te komen nemen in de showroom van Volvo Van Kasteren, maar veel liever beginnen we met de unieke aanpak die deze garage hanteert voor de service na verkoop. U krijgt voor het onderhoud en voor de herstelling van uw wagen een persoonlijke service-technicus uit het werkatelier toegewezen, die voor u alles regelt. U kan hem aan het werk zien en met hem overleggen.

De werkplaatsen in de beide vestigingen van Volvo Van Kasteren zijn van de showrooms gescheiden door een glazen wand. Vanuit de comfortabele lounge kan u de technici aan uw auto zien werken. Inderdaad, technici schrijven we, want er wordt in teams van twee personen aan uw Volvo gewerkt. Volvo Van Kasteren bereikt daarmee een hogere efficiëntie.

Bedrijfsleider Serge Wielandts: “We hebben geïnvesteerd in echte state-of-the-art werkplaatsen: heel proper, met een witte vloer en een wit plafond, en ook voorzien van airconditioning. U voelt zich als het ware in een Formule 1-atelier. Investeren in de ateliers is een bewuste keuze geweest. Een mooie showroom is uiteraard belangrijk, maar wij zijn van mening dat we hetgeen daarachter ligt, niet mogen verwaarlozen. Onze technici moeten zich goed voelen. Zij zijn heel belangrijk voor onze garage.”

VPS: Volvo Personal Service

Dat de technici van Volvo Van Kasteren belangrijk zijn, wordt ook bewezen met de unieke aanpak die de garage hanteert op het vlak van onderhoud en reparatie: de Volvo Personal Service.

Serge Wielandts: “U bent als klant tevreden wanneer u snel en efficiënt geholpen wordt, zonder dat u tijd verliest. Dat bereiken we door te zorgen voor een goede werkomgeving voor onze technici, maar zeker ook door een nauw contact tussen uzelf en uw persoonlijk servicetechnicus te faciliteren. Uw telefoontje schakelen we door naar de werkplaats zodat u samen met uw technicus een afspraak kan inplannen. Uw technicus neemt uw auto in ontvangst, verricht het vereiste onderhouds- of reparatiewerk, en draagt de auto na afloop persoonlijk weer aan u over. Hij legt uit welke werkzaamheden werden uitgevoerd. Zo krijgt u informatie uit de eerste hand.”

De bedrijfsleider ervaart dat deze werkwijze ook voor zijn technici zelf fijn is. Zeker de jongere generaties vinden het motiverend om persoonlijk in contact te komen met de eindklant. 

Eigen carrosserie en carwash

Serge Wielandts stipt verder aan dat vlot, efficiënt en kwaliteitsvol werken ook mogelijk is doordat Volvo Van Kasteren alle dienstverlening in eigen huis heeft, inclusief een eigen carrosserie en een eigen carwash.

Serge Wielandts: “Onze jonge occasies Volvo Selekt kunnen we op deze manier piekfijn in orde brengen. U kan bij ons ook terecht voor het plaatsen van een trekhaak, het vervangen van een voorruit,…”

Maak kennis met de volledig elektrische XC40

Vanaf januari 2020 kan u de volledig elektrische Volvo XC40 bestellen, de eerste elektrische wagen van Volvo en een van de veiligste auto’s op de weg. De veiligheidsingenieurs van Volvo Cars moesten de voorkant van de wagen van nul opnieuw ontwerpen en verstevigen om de afwezigheid van een motor te compenseren en om te voldoen aan de strenge veiligheidsnormen van de Zweedse autofabrikant. De inzittenden zijn in de elektrische XC40 even goed beveiligd als in elke andere Volvo. Volvo ontwikkelde een unieke beschermende structuur voor zowel de passagiers als de accu, die beschermd wordt door een veiligheidskooi en een ingebouwde kreukelzone.

Serge Wielandts: “De actieradius van de elektrische XC40 zal zo’n 400 km bedragen. Volvo kondigt ook een T2 benzine variant aan van de XC40, met een wel heel interessant prijskaartje. De hybride XC40 gaat ondertussen vlot over de toonbank. Bijna 20% van de wagens die we momenteel verkopen zijn plug-in hybrides.”

Interessante TCO

De medewerkers van Volvo Van Kasteren zijn doorgedreven geschoold wat de fiscale consequenties betreft van de aankoop van een bedrijfswagen.

Serge Wielandts: “Ze zijn echt gespecialiseerd op dat vlak. Vaak blijkt dat een hybride Volvo in aankoop weliswaar duurder is, maar een heel voordelige TCO heeft, wanneer alle fiscale voordelen in overweging worden genomen. We maken graag vrijblijvend de nodige berekeningen.”  

Interessante promoties op feestelijk openingsweekend Dendermonde

De vestiging in Dendermonde van Volvo Van Kasteren werd de voorbije maanden ingrijpend verbouwd, waardoor de oppervlakte van deze garage meer dan verdubbeld is. Uiteraard kwam ook daar een state-of-the-art werkatelier. U bent op 18 en 19 januari 2020 van harte welkom om de officiële en feestelijke heropening van Dendermonde mee te maken. Het thema van deze tweedaagse is ‘veiligheid’ en een Scandinavische ‘touch’ zal niet ontbreken én er zullen heel interessante promotieacties lopen.

Familiebedrijf, met meer dan 90 jaar automobielervaring

Volvo Van Kasteren is een familiale kmo, met meer dan 90 jaar ervaring in de automobielsector. Het bedrijf telt zo’n 40 werknemers. Sinds 1976 is Van Kasteren erkend Volvo-verdeler.

Serge Wielandts: “Een autogarage is vandaag een complex bedrijf. Vandaar onze bewust keuze om ons in één merk, in Volvo, te specialiseren.”

Volvo Van Kasteren

Bellestraat 46, 9100 Sint-Niklaas, T 03 780 58 74

Steenweg van Grembergen 17, 9200 Dendermonde, T 052 25 01 46

info@vankasteren.be, www.vankasteren.be