Binnenzwembad volledig gerenoveerd. Scandic hotel speelt voortdurend in op de wensen van zijn gasten

Na een uitstap van zo’n vier jaar naar de Swedish Cooperative Union, de Zweedse federatie van consumenten coöperatieven, is Frank Fisker sinds oktober 2013 opnieuw president en CEO van de Scandic Hotels. Aan de drie C’s van de missie van Scandic, namelijk Creative, Casual en Caring, voegde Fisker sinds zijn aanstelling meteen een vierde C toe, die van Competitive. “We vinden het belangrijk om steeds meer op maat van onze gasten te werken en spelen voortdurend in op hun persoonlijke noden en wensen”, stelt general manager Kristel Geubels, tevens bestuurslid van de Antwerp Hotel Association.

Zelf is Kristel Geubels ook net terug van een carrièrezijsprong, zij het binnen Scandic. Ze werd gedurende een jaar en negen maanden gedetacheerd naar Scandic Hotel Brussels. Kristel Geubels: “Daar heb ik gemerkt dat Antwerpen en Brussel toch wel heel verschillende steden zijn. De stad Brussel weet met haar infrastructuur en initiatieven heel wat corporate hotelbusiness aan te trekken. Daar moeten we in Antwerpen verder aan werken. Het nieuwe congrescentrum dat eraan komt, is alvast een flinke stap in de goede richting.”

Op maat van de klant

Scandic hotel vindt het belangrijk om steeds meer op maat van de gasten en bedrijven te werken. Kristel Geubels: “We spelen voortdurend in op de persoonlijke noden en wensen van onze gasten. In dit opzicht hebben we onlangs ons binnenzwembad volledig vernieuwd. We introduceerden ook een ‘shop’, die zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 geopend is, zodat onze gasten er altijd terecht kunnen voor drankjes en snacks.”

Corporate faciliteiten

Gelegen op een zucht van de Antwerpse ring en met vijftien vergaderzalen en breakout rooms en 204 kamers met individuele airco biedt Scandic Hotel interessante meeting- en eventfaciliteiten. Kristel Geubels: “Scandic is ook een druk afspraakpunt en een van de weinige hotels met een binnenzwembad. Ook de sauna staat ter beschikking van onze gasten.”

De meeting rooms hebben alle natuurlijk daglicht, airco, draadloos internet en een welkomdesk. Er is een centraal aanspreekpunt en in het business center kan u kopiëren, faxen alsook op het internet. Voor een staande receptie kunnen er tot 270 genodigden terecht, in theateropstelling is dat tot 200 en dineren kan u met maximaal 170 mensen.

Meeting Concept Jamie Oliver

Samen met top chef Jamie Oliver heeft Scandic een uniek Meeting Concept ontwikkeld dat volledig voldoet aan de culinaire vergaderbehoeften, waarbij de basis ligt in het balanceren en spreiden van de voedingsbehoeften over de hele dag en waardoor het energiepijl constant gehouden wordt. Diverse items doorheen de dag zorgen voor een boost aan energie en een inspiratievolle meeting. Kristel Geubels: “Deze items variëren van een energieke start met een eigen gemaakte energiereep tot een ambachtelijke maaltijdsoep waar u zelf de ingrediënten bepaalt aan de hand van een toppingsbuffet. We creëren zo een zekere balans in de voeding en vergroten op deze manier ook de betrokkenheid van onze gasten.”

Ook buiten de meetings heeft Jamie Oliver zijn culinaire stempel gedrukt. In het restaurant kan u ’s avonds opteren voor zijn speciale seizoenmenu’s en voor de kinderen zijn er de Jamie Oliver Kids menu’s.

Scandic Hotel Antwerpen beschikt over een parking voor 140 wagens, met plaats voor bussen en tweewielers en met een elektrisch oplaadpunt. Voor zijn ecologisch beleid verkreeg het hotel De Groene Sleutel. (NV)