BKSI Packing zorgt al 70 jaar voor zeewaardige verpakkingen

Al meer dan 70 jaar zorgt BKSI Packing ervoor dat uw machines, onderdelen, wisselstukken, projectcargo,… perfect verpakt worden voor transport overzee of via de lucht. BKSI Packing, ook actief in containerbelading, is een volledig onafhankelijk verpakkingsbedrijf, dat op een boogscheut van de haven van Antwerpen en vlakbij de op- en afrit van verschillende autostrades beschikt over een opslagterrein van 11.500 m² en een moderne verpakkingshal van 3.500 m², met rolbruggen, vorkliften en laadkaden.

BKSI Packing zorgt ervoor dat uw machines en onderdelen in perfecte staat op hun bestemming komen.

Houten verpakkingskisten
Frank Beliën: Elk van onze 35 werknemers is ervan doordrongen dat wij als verpakkingsbedrijf als het ware een verlenging zijn van uw productie en dat we aan de slag gaan met uw kapitaal. We verpakken uw machines bij ons en deze kunnen blijven staan in onze magazijnen tot wanneer ze naar de haven moeten worden vervoerd. Het is uiteraard ook mogelijk om de machines of onderdelen bij u op het bedrijf te verpakken, bijvoorbeeld wanneer een machine te fragiel is om onverpakt te worden getransporteerd. Indien nodig komen we dan voorafgaandelijk te plaatse om de machine op te meten. Of er maximum afmetingen zijn aan wat we verpakken? We hebben ooit een houten transportkist gehad van 26 meter lang, 8 meter breed en 14 meter hoog. In principe is alles mogelijk.”

Project cargo van BKSI Packaging
Bij project cargo of sleutel op de deurfabrieken zorgt BKSI Packing ook voor de coördinatie en wordt, in samenspraak met de klant, bepaald in welke volgorde de verschillende onderdelen van de productielijnen dienen verpakt te worden en in welke volgorde ze voor verscheping naar de haven moeten worden gebracht, zodat de montage overzee vlot en zonder onderbrekingen kan verlopen.

Export verpakkingen
BKSI Packing werkt ook voor bedrijven in onze buurlanden.

Frank Beliën: “Machines die in Duitsland of Frankrijk geproduceerd worden en, eens verpakt, exceptionele afmetingen zouden krijgen, transporteert u goedkoper door ze pas hier te verpakken. Het uitzonderlijk vervoer wordt daardoor beperkt van ons terrein tot aan de haven, en dat scheelt een flink stuk in de kosten.”

Kwalitatieve transportkisten
BKSI Packing staat voor kwaliteit en kan dit garanderen door zijn lidmaatschap bij SEILA, het Syndicat de l’Emballage Industriel et de la Logistique Associée.

Frank Beliën: “We volgen nauwgezet het door SEILA uitgegeven lastenboek en mogen ons jaarlijks aan een onverwachte controle van Bureau Veritas verwachten. Voor u als klant is dit een garantie op kwaliteit.”

BKSI Packing is ook aangesloten bij INPRO, een internationaal netwerk van industriële verpakkers. Dit betekent dat wanneer u als klant een machine heeft aangekocht in het buitenland, die naar een ander land of naar ons land moet worden verscheept, u beroep kan doen op BKSI Packing om voor gegarandeerd dezelfde kwaliteitsvolle verpakking te zorgen. Concreet gaat het over alle landen van Europa, en over Canada, Amerika, Zuid-Afrika, Indië, Japan, Korea, Thailand, UAE en Groot-Brittannië.