De ideale partner voor printdiensten op maat van de kmo

Met Managed Print Services maakt printspecialist Brother slim printen toegankelijk voor kmo’s. De focus van het bedrijf op duurzaamheid heeft binnenkort ook impact op de printactiviteiten in jouw bedrijf. We laten Frank Deneweth, Managing Director BELUX, aan het woord.

Managed Print Services: PrintSmart

Brother bedient de markt van corporate tot kleine organisaties. Op de kmo-markt heeft het bedrijf sinds enkele jaren een duidelijk Managed Print Services aanbod. Frank: “Onze verschillende formules zijn opgebouwd rond de printbehoeften van de kmo. Via een webportaal dat toegang geeft tot het cloud platform volg je het volledig beheer op en heb je een duidelijk overzicht over wat er geprint wordt, tegen welke kost. De printer communiceert ook zelfstandig met het portaal waardoor een geautomatiseerde bestelling en levering van de verbruiksartikelen volgt. Met deze service heb je geen omkijken meer naar je printactiviteiten en liggen er geen onnodige verbruiksartikelen in de kast.”

EcoPro, voor vrije beroepers, eenmanszaken en home offices

Brother gelooft dat EcoPro, een dienst die van oorsprong ontwikkeld was voor particulieren, ook kan doorgroeien naar de zakelijke markt. Frank: “Bij vrije beroepers, eenmanszaken en home offices bestaat een sterke vraag naar dit soort dienstverlening, waarbij je via een abonnement voor een forfaitair bedrag een aantal pagina’s kan afdrukken, en het aanleveren van inkt en toners automatisch gebeurt. Het beheer doe je via een gebruiksvriendelijke app. Het aanbod bevat op dit moment enkel (laser en inkjet) consumentenprinters. Deze zijn uitstekend geschikt voor een beperkt printvolume. Maar gezien de vraag breiden we het aanbod toestellen op termijn uit en komen ook met een abonnementsformule inclusief de hardware.”

There’s no planet B: fastforward naar de circulaire economie

Managed Print Services zorgen ervoor dat je als bedrijfsleider je printactiviteiten goed kan opvolgen en optimaliseren, om zo duurzaam mogelijk te printen. Frank: “Deze visie past volledig in ons strategisch plan 2030. Onze focus ligt sterk op duurzaamheid en het ondersteunen van de circulaire economie. Alle grondstoffen worden schaarser (en duurder), dat maakt maximale recyclage en hergebruik noodzakelijk. We moedigen onze klanten aan om verbruiksgoederen zoals toners terug te sturen. Op de website kunnen ze hiervoor speciale verpakkingen aanvragen. Twee van onze Europese fabrieken recycleren de teruggestuurde materialen. Hetzelfde plannen we voor de hardware, een pilootproject loopt ondertussen al in onze recyclagefabriek in het V.K.”

Diezelfde focus op duurzaamheid speelt ook bij de introductie van nieuwe toestellen. Frank: de recent gelanceerde professionele A4-kleurenlaserprinters beschikken over grotere toners waardoor je een groter volume kan printen met minder materiaal én minder logistieke handelingen veroorzaakt. De toestellen evolueren ook sterk in energieverbruik. We kenden al de ‘slaap modus’ en introduceren nu de ‘diepe slaap modus’. Het sluipverbruik wordt hierdoor tot quasi nul herleid. Als je een kmo bent met veel printers die altijd aanstaan, is het een interessant rekensommetje om te bekijken hoeveel energie je kan besparen.”

Brother International Belgium NV, ‘t Hofveld 8 - 1702 Dilbeek - 02 467 42 11 - www.brother.be

Wilt u meer weten?

Brother

Bekijk de socials