Cammaert Trucks stoomt zich klaar voor aardgas- en waterstoftrucks

Cammaert Trucks Antwerpen, verdeler van Iveco trucks en bestelwagens en van Fiat Professional, verwacht begin 2022 de eerste vrachtwagens op waterstof. Johan Celis, vestigingsmanager: “Het is fascinerend om te zien hoe Iveco volop inzet op milieuvriendelijke aandrijftechnologieën voor aardgas- en waterstoftrucks. Aan ons om de organisatie daar tegen die tijd op voor te bereiden.”

Fuel Cell Technology

Full cell technology houdt in dat je waterstof tankt, waarmee er elektriciteit wordt geproduceerd die in een batterij wordt opgeslagen. Die batterij drijft je voertuig aan.

Technici

De technologie voor vrachtwagens evolueert zeer snel. Johan Celis: “Vracht- en bestelwagens zijn rijdende computers geworden. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen in onze werkplaats. We hebben nog altijd vakkundige dieselmecaniciens nodig, maar hooggeschoolde diagnosetechnici zijn absoluut een vereiste geworden. Vandaar de inspanningen om het team intern op te leiden en ze de ruimte te geven om aanvullend externe opleidingen te volgen.”

Bestelwagens voor zwaarder werk

Met de bestelwagens van Iveco is Cammaert Trucks Antwerpen vooral actief in het zwaardere segment. Johan Celis: “De DAILY-bestelwagens hebben achterwieltractie en standaard 3,5 ton sleep. Ze zijn gebouwd op een sterk ladderchassis en beschikken over performante diesel- en aardgasmotoren. Onze bestelwagens zijn wendbaar en kunnen in heel wat sectoren ingezet worden. We leveren ook maatwerk. De mogelijkheden zijn legio, gaande van een ‘eenvoudige’ bestelwagen waarmee pakjes geleverd kunnen worden tot een bestelwagen met een 7-ton chassis waarop een kleine kraan en een kipper gemonteerd zijn, en waarmee een zware aanhanger wordt getrokken.”

Nieuwe bestelwagens Iveco

Er zit heel wat beweging in de vernieuwing van het productengamma van Iveco. Johan Celis: “Vorig jaar zette Iveco een nieuwe bestelwagen in de markt, de veelzijdige ‘New Daily’. In de baanvoertuigen kwam de nieuwe S-way, en de nieuwe Stralis X-Way krijgt voor het zware offroad werk binnenkort gezelschap van de nieuwe T-Way, opvolger van de TRAKKER.” Cammaert Trucks weet wat de toekomst brengt en speelt erop in. (NV)

www.cammaertnv.be

Transcontinentaalweg 1
2030 Antwerpen

T 03 545 99 00
antwerpen@cammaertnv.be

Wilt u meer weten?

Cammaert Trucks

Bekijk de socials