Challenge International viert 20ste verjaardag. Gespecialiseerd in trafieken die veel expertise vereisen

Het is deze maand precies 20 jaar geleden dat Edwig Laenen in Antwerpen de Belgische vestiging van de Franse groep Challenge International oprichtte. Challenge International is gespecialiseerd in trafieken waarbij veel expertise vereist is: douane-expertise, productexpertise, bestemmingsexpertise, expertise in verschepingsprocessen, in IT,…

Challenge International is actief in twee pijlers.

Managing Director North Europe Edwig Laenen: “Enerzijds is dat in de expeditie in al zijn vormen, maar met het accent op ocean en air en anderzijds in logistiek. We beschikken over liefst 100.000 m² aan eigen magazijnen. In Frankrijk vallen de logistieke activiteiten onder de merk- en bedrijfsnaam XP Log, een naam die we de volgende jaren ook in ons land gaan introduceren.”

Edwig Laenen kan rekenen op een sterke groep achter zich, ook financieel, met SNCF Logistics als hoofdaandeelhouder.

Edwig Laenen: “We zijn zeer sterk aanwezig op de Westkusten van Europa, van Noord tot Zuid, met vestigingen in Antwerpen, Le Havre, Marseille, Barcelona, Roissy Charles de Gaulle, Lyon, Bordeaux, Pointe-à-Pitre, Fort-de-France, Milaan, en sinds twee jaar versterken we ook onze aanwezigheid in Afrika met filialen in Kameroen, de Ivoorkust en Togo. We hebben daarnaast een mooi netwerk aan partners waar we wereldwijd mee samenwerken en mochten er nog blinde vlekken zijn op de wereldkaart, dan kunnen we daarvoor rekenen op de leden van World Cargo Alliance netwerk, waar we founding member van zijn.”

 

Troefkaarten

Challenge International bevindt zich net onder de grote wereldspelers en deze positie samen met het rijk pallet aan expertises zijn volgens Edwig Laenen excellente troefkaarten.

Edwig Laenen: “Met onze eigen IT-systemen, onze eigen magazijnen en onze financiële ruggengraat hebben we de middelen van de grote spelers, maar leveren we toch een persoonlijke service. Onze uiteenlopende ‘fields of expertise’ bieden een grote toegevoegde waarde. Zo zijn we thuis in de chemiemarkt, de voedingsmarkt, removals, relocations, transport van kunst, EPCM-projecten,…” (NV)