Cleaning & facility services en verhuur van hoogwerkers. Group-f rondt kaap van 1000 werknemers

In een sector die volop consolideert, is het goed nieuws wanneer jij de ‘consolidator’ bent. Na opnieuw enkele recente, geslaagde overnames, stoomt Group-f, verlener van schoonmaak- en facilitaire diensten, gestadig door naar de titel van grootste zelfstandig schoonmaakbedrijf van Vlaanderen. Het bedrijf rondde enkele maanden geleden de kaap van 1000 werknemers. De jury van de Nacht van de KMO was vooruitziend toen ze Group-f in 2013 uitriep tot ‘Meest Belovende Bedrijf’. Een gesprek met CEO Frank Hechtermans.

Hoe bent u in deze sector terecht gekomen?

Frank Hechtermans: “Dat is met die spreekwoordelijke paplepel. Mijn vader had een eigen schoonmaakbedrijf. Ik ben dus opgegroeid in de sector. Zelf ben ik meer gaan diversifiëren. Group-f biedt niet alleen alle schoonmaak- en onderhoudsdiensten aan, maar verzorgt ook opleveringsschoonmaak na bouw- of verbouwprojecten, saneringsschoonmaak na brand- en/of waterschade en wij ruimen ook gebouwen en eventlocaties op en maken tapijten schoon. Daarnaast verlenen we diensten als receptiebemanning, koffievoorziening, tuinonderhoud, interne verhuis, postverdeling, afvalbeleid, schilder- en renovatiewerken,… En dan is er nog onze divisie verhuur van hoogwerkers en onze afdeling dienstencheques.”

Hoe verklaart u de gezonde, economische groei van Group-f?

Frank Hechtermans: “Kwaliteit en service zijn vanzelfsprekend zeer belangrijk. We zijn voorstander van een directe communicatie en houden onze lijnen naar onze klanten zo kort mogelijk. Onze klanten hebben één aanspreekpunt die de opdracht van het begin tot het einde opvolgt. Met onze dertien regiokantoren zijn we ook geografisch zeer nabij en dan is er natuurlijk ons menselijk kapitaal. Ik ben heel fier en dankbaar te kunnen rekenen op toegewijde en enthousiaste werknemers.”

Group-f heeft recent ook geïnvesteerd in spinhoogwerkers?

Frank Hechtermans: “Naast hoogwerkers op vrachtwagens, schaarliften, zelfrijdende telescoophoogwerkers verhuren we recent inderdaad ook spinhoogwerkers. Klussen op grote hoogte zoals reiniging, renovatie, schilderwerk,… voeren we perfect en snel uit.”

U bent ook actief in welbepaalde niches?

Frank Hechtermans: “Inderdaad, Group-f is ook actief in de hotelcleaning, een niche die een grote flexibiliteit van ons personeel vraagt, waaraan we perfect kunnen voldoen en dan is er nog de niche van het reinigen van ballenbaden en ook daar is flexibiliteit zeer belangrijk. Een sanitair ongelukje in een ballenbad is gauw gebeurd en dan moet dit zo snel mogelijk gereinigd worden. En dan is er nog onze afdeling dienstencheques waar u als particulier terecht kan voor alle schoonmaak- en huishoudactiviteiten. Als werkgever kan u voor uw werknemers een strijkservice organiseren, waarbij de strijk netjes gestreken op uw bedrijf wordt afgeleverd en uw werknemers elk met dienstencheques kunnen betalen.”

U hecht ook belang aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Frank Hechtermans: “Vanzelfsprekend. We kochten vorig jaar tien Fiat Fiorino’s op aardgas aan, dit in vervanging van tien dieselwagens, en er bollen voor Group-f ondertussen ook drie BMW’s i3 op elektriciteit rond.” (NV)

Wilt u meer weten?

Group-f