De eerste echte Brasserie Flo in BelgiëHilton Antwerp Old Town opent Brasserie Flo Antwerp

Het Antwerpse Hilton Hotel, recent omgedoopt tot Hilton Antwerp Old Town zodat meteen de prachtige ligging in de oude binnenstad wordt meegegeven, is begonnen aan een doorgedreven vernieuwingsoperatie. Eind 2013 kreeg de lobby reeds een volledig nieuw uitzicht en net voor het bouwverlof werd de nieuwe Brasserie Flo Antwerp opgeleverd. Van thuis uit gepassioneerd door ‘food and beverage’ is General Manager Serge De Wandelaer een uniek samenwerkingsverband aangegaan met de Franse brasserieketen Flo en heeft hij de Brasserie keuken met een contemporary twist, en de gezellige Franse bistrosfeer naar Antwerpen gebracht.

Met Brasserie Flo Antwerp wil het Hilton Antwerp Old Town zijn culinair duur imago van zich afschudden. Serge De Wandelaer: “We creëren met de brasserie een leuke, ongedwongen sfeer. Brasserie Flo is gekend voor zijn heerlijke zaalbereidingen en die introduceren we uiteraard ook in Antwerpen. De steak tartare wordt met de nodige showelementen klaargemaakt in de zaal, de châteaubriand, pavé de boeuf en crêpes Suzette worden geflambeerd onder de ogen van de gasten. Liefhebbers van zeevruchten kunnen vast hun keuze maken aan het buffet met fruits de mer en de kreeften en Noordzeekrabben komen dagvers uit de homariums. Aan de eetbar met hoge stoelen kan een succesvolle zakelijke deal eventueel bezegeld worden met een glaasje champagne en oesters.”

’s Namiddags worden in Brasserie Flo Antwerp pannenkoeken en andere zoetigheden geserveerd en kan men terecht voor een koffie, streekbiertje, glaasje wijn,… Dit alles in het unieke kader van de hand van Doucet Architecture, de huisarchitect van Flo, die een interieur getekend heeft met veel respect voor de authenticiteit van het prachtige beschermde monumentale gebouw en de houten lambrisering perfect heeft gecombineerd met meer moderne toetsen, in tinten en tonen van goud, beige en bruin. Er kwamen ook nieuwe aangepaste glazen, borden en bestek. Naast lunch en diner wordt er ook het ontbijt ’s morgens geserveerd, een mooie meerwaarde voor de hotelgasten.

MICE-faciliteiten

Voor MICE-activiteiten beschikt het Hilton Antwerp Old Town over heel wat breakout zalen en vergader- en eventaccommodatie. Serge De Wandelaer: “Deze infrastructuur is vooral gesitueerd op de tweede verdieping van het gebouw, in het Hilton Meeting Center. We zorgen daar bovendien voor een gepersonaliseerde service wanneer u wil faxen, fotokopiëren,… Het Business Center van het hotel plannen we binnen afzienbare tijd over te brengen naar de gelijkvloerse verdieping, zodat dit voor de gebruikers meer in het oog springt.”

De historische Belle Epoque Balzaal, vroegere speelgoedafdeling van de Grand Bazar, is de ideale plaats voor galadiners tot 800 en meer genodigden, conferenties, trouwerijen en cocktail gelegenheden. Serge De Wandelaer: “De Belle Epoque Balzaal is volledig zuilvrij en de grootste van zijn soort binnen een hotel in België!”

Executive Floor Lounge

De gasten van de Executive Floor hebben toegang tot een Executive Lounge met een zonneterras dat een prachtig uitzicht heeft op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Schelde en de oude stad en waar zij rustig kunnen zitten, iets drinken of iets eten. Ook het ontbijt kan daar indien gewenst genomen worden.

Investeringen

Met de nieuwe lobby en de nieuwe brasserie is er nog geen einde gekomen aan de investeringen van Hilton Antwerp Old Town. Serge De Wandealer: “De banketzalen op de tweede verdieping ondergaan eind 2014 – begin 2015 een opfrissing en de Belle Epoque Balzaal op de derde verdieping wordt in de loop van 2015 aangepakt. In een latere fase volgen dan nog de Executive Floor kamers, Executive Lounge en gangen, maar dan spreken we over 2016 en de daaropvolgende jaren. (NV)