De groene containers van UASC zijn ook echt ‘groen’ “Via Antwerp East Port besparen we onze klanten veel fileleed en kosten”

Wie regelmatig in de Haven van Antwerpen komt, heeft ze vast al gezien, de grasgroene containers van UASC de rederij die wereldwijd containers vervoert naar meer dan 240 havens en bestemmingen. De groene containers duiken ook meer en meer op aan de kaaien van Antwerp East Port in Grobbendonk. “Vooral voor onze klanten uit de Kempen is dit een ideale oplossing voor de toenemende mobiliteitsproblemen op de weg”, stelt teamleader Sven Vermeiren van UASC.

UASC is begin 2016 een samenwerking aangegaan met de inland terminal van DP World op Antwerp East Port.

Sven Vermeiren: “Antwerp East Port is gelegen op zo’n 30 kilometer van de Haven van Antwerpen. Onze klanten kunnen daar hun volle containers afleveren of lege containers uithalen en zo flink wat kilometers fileleed vermijden op de E313 van en naar de Haven van Antwerpen. Tevens zijn er momenten waar er zich op de terminals in de Haven van Antwerpen congestie voordoet. De transporteurs moeten er dan lang wachten op behandeling van de containers en ook dat vermijden we in Grobbendonk. Minder kilometers en minder tijdverlies betekent ook een mooie kostenbesparing.”

 

Operations Manager Benelux Dirk Middelkoop: “Dat wij ervoor kiezen om een barge in te leggen om een aantal containers van Grobbendonk over het water naar de Haven van Antwerpen en terug te vervoeren is ook een bewuste keuze voor meer duurzaamheid.”

 

De keuze voor het milieu zet zich ook door in de zeeschepen van UASC. De rederij heeft zeventien nieuwe milieuvriendelijke containerschepen in bestelling, waarvan de laatste exemplaren nog dit jaar worden opgeleverd. Deze schepen zijn de allereerste ter wereld die zowel op bunkerolie als op LNG kunnen varen.

 

UASC is een rederij met roots in het Midden Oosten, die opgericht werd in 1976 en vandaag wereldwijd meer dan 185 kantoren telt en werk biedt aan 3.300 mensen. UASC biedt diensten aan vanuit en naar het Verre Oosten, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Australië goed voor meer dan 240 havens en bestemmingen. (NV)