De perfectie zit in de details

Je hebt cateringbedrijven en je hebt Saillart. Het verschil zit'm in de details. De cateraar uit Wilrijk realiseert evenementen - van huwelijksfeesten tot bedrijfsevents - waar na afloop nog lang over gesproken wordt. Ben Van Hoof en zijn team zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe. Voor elke gelegenheid combineren zij hun jarenlange ervaring, culinair talent en creativiteit om de klant en zijn gasten een onvergetelijke feestervaring te bieden. Saillart slaagt er daarbij altijd in om de verwachtingen van de klant nog te overtreffen. Het geheim? Passie. Catering met passie.

We ontmoeten zaakvoerder Ben Van Hoof in zijn 2.500 m² grote hoofdkwartier in Wilrijk, centraal gelegen en vlakbij de grote autosnelwegen. "Dat is geen toeval", vertelt Ben. "Naast cateraars zijn we in niet geringe mate ook een logistiek bedrijf. Alles op tijd ter plaatse krijgen vergt heel wat coördinatie. Bij de organisatie van een event - of het nu om een trouwfeest gaat met 200 gasten of een bedrijfsevent met 800 bezoekers - komt zoveel kijken. Niet alleen het eten, dat natuurlijk perfect moet zijn, maar ook de presentatie, de aankleding van de zaal of tent, de bediening, de keuze van het linnen, de kleur van de kaarsen, het bestek, de bloemen, cupcakes met het bedrijfslogo als dessert... al die details samen doen het plaatje kloppen en maken een feest tot een succes."

Grote en kleine events

Bij Saillart kan je terecht voor grote en kleine feesten, dit zowel op locatie (hal of tent) als in één van de geaffilieerde feestcomplexen, zoals bijvoorbeeld het Prinsenhof, een unieke vierkantshoeve uit de jaren 1700 in Herenthout. Of Het Koetshuis Le Paige in Herentals. Of mag het wat gedurfder? Wat dacht u van een walking dinner aan boord van het luxe zeilschip de Marjorie? Of een sitting dinner in de restaurantbol van het Atomium (een logistieke uitdaging volgens Ben Van Hoof)?

Creativiteit en inventiviteit

"Wij proberen zoveel mogelijk mee te denken met onze klanten", vertelt Ben Van Hoof. Dat gaat veel verder dan catering alleen. Wie een feest of een event organiseert wil origineel uit de hoek komen, een statement maken, zijn gasten verrassen. Zo hadden we een klant die een levensgroot houten paard op zijn feest wilde. Een andere wil levende gouden engelen... Het is soms even zoeken om aan die wensen te kunnen voldoen, maar met wat creativiteit en inventiviteit kom je ver"

Waagnatie - Bocadero

Saillart is de vaste cateraar van Bocadero in de Waagnatie aan de Rijnkaai. Ben Van Hoof en zijn team verzorgen tijdens de zomer het evenementengedeelte van Bocadero, Beach, bar & food en tijdens de winter zowel de evenementen als de zeer succesvolle publieksbuffetten van Aspen Bocadero.

Nick Veldeman, zaakvoerder Waagnatie en Bocadero: "Voor Bocadero werken we al enkele jaren samen met Ben Van Hoof en zijn team. Dat gaat heel goed. Ben is iemand van zijn woord. Hij is ook niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken, wat vrij uniek is in de branche.

Saillart betekent voor ons: no nonsense, rechttoe rechtaan en Ben Van Hoof levert altijd. In één woord: Saillart delivers."

Goeie kwaliteit, redelijke prijzen

"Dat is inderdaad onze sterkte", beaamt Ben Van Hoof. Dat én het feit dat wij een goeie kwaliteit-prijsverhouding kunnen aanbieden. Dat komt omdat wij veel eigen materiaal in huis hebben en veel zelf doen. Zo kunnen we de prijzen drukken, zonder af te dingen op kwaliteit. Onze creativiteit qua aankleding en presentatie krijgt de klant er extra bij."