Desk Solutions breidt SAP Business One uit naar retailsector

Met terechte trots heeft softwarebedrijf Desk Solutions deze maand op de SAP Business One Innovation Summit in Barcelona zijn nieuw ontwikkeld programma tailerMate voorgesteld, de perfecte ERP-software voor de retailsector actief in de mode, lingerie, schoenen, en aanverwante. tailerMate zal op Europese schaal gecommercialiseerd worden. "De krachtige ERP-oplossing SAP Business One waarvoor wereldwijd reeds heel wat productiebedrijven en groothandels kozen, wordt nu ook toegankelijk voor de retailsector", stelt sales agent Theo Lambrechts.

De historiek van Desk Solutions gaat zo'n 40 jaar terug. General Systems Europe was in de jaren tachtig een van de eerste PC-dealers in ons land en pionier in het ontwikkelen van ERP-programma's avant la lettre. Het bedrijf werd in 1999 verkocht aan Dolmen en ontwikkelde zich binnen de groep als de divisie die zich op kmo's focuste. Na de fusie van Dolmen met Real Software werd deze divisie terug verzelfstandigd en geïntegreerd in Desk Solutions, dat toen een onderdeel was van de Porthus groep (nu Descartes). Vandaag wordt Desk Solutions geleid door Eddy Dobbelaere en Gino Boone.
Theo Lambrechts: "Onze TradePack-software was de voorloper van de hedendaagse ERP-pakketten en ons vooruitstrevend boekhoudpakket FiadPro is tot op vandaag nog steeds zeer sterk. Voor ons softwarepakket FashPack, waarmee we de modesector bedienen, is nu de opvolger tailerMate ontwikkeld, gecombineerd met het ERP-programma SAP Business One. tailerMate zal in een tweede fase naar andere retailsectoren uitgebreid worden, met name naar alle sectoren die met producten werken, die een barcode dragen."

Nicheprogramma voor sociale huisvesting
Met SocioPack heeft Desk Solutions een aangepaste ERP-oplossing voor sociale huisvestingsmaatschappijen ontwikkeld en daarmee driekwart aandeel van de markt verworven. De joint venture met Cipal in 2014 tot de spin-off Woonpartners N.V. geeft deze gespecialiseerde divisie van Desk Solutions meer financiële slagkracht voor nieuwe ontwikkelingen en continuïteit in deze niche.
Desk Solutions stelt een vijftigtal mensen te werk. (NV)