Digitalize Flanders: is jouw kmo futureproof?

De digitale transitie is niet meer te stoppen. Met de regelmaat van een klok komen er nieuwe oplossingen op de markt, die processen automatiseren en flows stroomlijnen. In vrijwel alle sectoren boosten ondernemingen hun efficiëntie en productiviteit aan de hand van performante nieuwe tools. Kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepen die de boot missen, dreigen hopeloos achterop te hinken. Op 20 en 21 oktober 2022 kan je de beste digitale oplossingen ontdekken op Digitalize Flanders in Antwerp Expo.

Dit is de eerste editie van Digitalize Flanders en het initiatief komt als geroepen. Je ontdekt op 1 plaats alle mogelijkheden en de meest recente trends in digitalisering. Je krijgt het antwoord op tal van vragen die je jezelf stelt:

  • Wat is digitalisering nu eigenlijk?
  • Wat kan het betekenen voor mijn onderneming?
  • Welke toepassingen passen het beste bij mijn organisatie?
  • En zijn die wel veilig en betrouwbaar? 

Digitalisering is een evidentie

Van het belang van het thema hoeven we vast niemand meer te overtuigen. De voorbije twee jaar kende de bedrijfswereld een grondige metamorfose ten gevolge van de wereldwijde pandemie.

Plots trad de digitale wereld helemaal op de voorgrond. Het hybride werken lijkt de norm te worden. De e-commerce wint nog elke dag aan belang. Tegelijk rijpte het besef dat de digitale technologie vooral ook nieuwe businessperspectieven biedt.

Onder invloed van de digitale transitie ontstaan er zelfs geheel nieuwe bedrijfstakken en functies.

Alle stakeholders stellen eisen

Ook niet onbelangrijk: in de huidige war on talent verwachten kandidaat-werknemers dat hun werkgever investeert in systemen, die het (tele)werken gemakkelijker maken. De klanten stellen van hun kant almaar hogere eisen rond afspraken en leveringen, de online beschikbaarheid van producten enz.

Ten slotte stimuleert ook de overheid het proces, in de overtuiging dat digitalisering een must is om een futureproof economie te ontwikkelen. En dat geldt voor alle sectoren en op elk bedrijfsniveau.

Een kapperszaak die bijvoorbeeld haar adresgegevens, openingsuren en beschikbaarheid niet deelt via Google Maps, loopt heel wat kansen mis. Meer dan redenen genoeg dus om Digitalize Flanders een bezoek te brengen

Technologie in mensentaal

Informeren en inspireren op een laagdrempelige manier. Dat is het opzet van Digitalize Flanders. Als bedrijfsleider van een kmo wil je in de eerste plaats vernemen wat de applicaties jou concreet kunnen opleveren. De technologie die erachter schuilgaat is voor jou minder relevant.

“We hadden kunnen opteren voor een ‘nationaal’ event in Brussel, maar deden dat bewust niet,” vertelt Katinka Vandevelde (event manager bij organisator Easyfairs). “Eerder dit jaar vond Digitalize Namur plaats voor de Franstalige ondernemers. In Digitalize Flanders mikken we duidelijk op een Vlaams publiek. De digitale wereld is namelijk niet voor iedereen even toegankelijk. We vinden het belangrijk dat de exposanten de bezoekers niet alleen aanspreken in hun moedertaal, maar op een manier die iedereen begrijpt.”

Ontdek de tools voor het ondernemen van morgen in Digitalize Flanders

Op Digitalize Flanders ontdek je alles wat je moet kennen en weten over digitalisering. Een tachtigtal exposanten stellen er hun applicaties voor. Stuk voor stuk vooraanstaande ontwikkelaars en producenten van softwareoplossingen, die jouw kmo kunnen helpen om efficiënter te groeien en het verschil te maken met de concurrentie.

Ook het conferentieprogramma oogt bijzonder boeiend, met ruim veertig lezingen door exposanten en experts. Zo kom je alles te weten over de laatste nieuwigheden op technologisch gebied. Daarnaast delen collega-bedrijfsleiders hun ervaringen in de praktijk.

Ongetwijfeld inspirerende en leerzame sessies. Kortom, wanneer je Expo Antwerpen buitenstapt, weet je precies met welke tools je jouw kmo kan voorbereiden op het ondernemen van morgen.

Kom dus zeker langs op Digitalize Flanders, het evenement dat jou informeert, inspireert en op weg zet naar de digitale transitie met tools op maat van jouw kmo.

Een track op jouw maat dankzij Digitalize Flanders

Verschillende kmo’s hebben verschillende behoeften, ook als het om digitalisering en automatisering gaat. Daarom voorziet de organisatie van Digitalize Flanders 5 thematische tracks die je kan volgen in functie van jouw interesse.

Track 1: Sales & Marketing

Is het boosten van jouw sales je voornaamste prioriteit? Dan leidt deze track je langs de belangrijkste leveranciers van oplossingen op het gebied van CRM (Customer Relation Management), Marketing Automation, e-commerceplatformen, webshops, social media enz.

Track 2: HR en Telewerken

Wil je de personeelsprocessen in je kmo optimaliseren? De exposanten langs deze track kunnen je alles vertellen over payrollmanagementsoftware, het uitrollen van je hr-afdeling, systemen voor verlofaanvragen, rekruteringsplatformen, telewerken en e-learning.

Track 3: Operations en Productiviteit

Deze track focust op het automatiseren van processen aan de hand van onder meer ERP, projectmanagementsoftware, inventariseringssoftware en applicaties voor orderbeheer en aankopen.

Track 4: Financiën en Boekhouden

Hier krijg je het antwoord op jouw vragen rond facturatiesystemen, kassabeheer, betalingssystemen, invoicing, uitgavenbeheer…

Track 5: IT & Cybersecurity

Data opslaan en beschermen is vandaag een hot item. Ontdek de beste systemen om je systemen te optimaliseren en beveiligen: cloudsolutions, cybersecurity, hardware, telecom enz.

Digitalize Flanders, donderdag 20 en vrijdag 21 oktober 2022 in Antwerp Expo.  

www.digitalizeflanders.be - antwerp@easyfairs.com

Tickets zijn gratis, maar enkel na registratie.

Wilt u meer weten?

Easyfairs - Digitalize Flanders

Bekijk de socials