Drukkerij Dessain Printing nestelt zich in top van Europa

Het is wel wat voor Marc Dessain, ceo van Dessain Printing, om de sleutel van de voordeur van de drukkerij te overhandigen aan een nieuwe hoofdaandeelhouder. Dessain Printing is een bedrijf met een geschiedenis van 14 generaties die teruggaat tot 1680. Consolidatie is het grote toverwoord want schaalvergroting is in vele sectoren, en zeker ook in de grafische, een absolute vereiste om de dienstverlening te behouden en versterken.

Een familiale opvolger voor Marc Dessain is niet aan de orde en om de continuïteit van de 338-jarige rotatiedrukkerij niet op de helling te zetten, werden de banden met de Nederlandse grafische groep rond de Koninklijke Drukkerij Em. de Jong aangescherpt. De Jong was reeds sinds 1997 voor bijna een vijfde medeaandeelhouder en heeft nu een meerderheidsparticipatie bij Dessain Printing. De Nederlandse drukkerijgroep is in België sinds 6 jaar ook eigenaar van Mercator Press en sinds vorig jaar ook van Casterman Printing.

Retail drukwerk

Marc Dessain: “Eigenlijk is dit een fantastische evolutie want voor het personeel is er werkzekerheid op lange termijn en onze klanten krijgen nu met een solide en sterke moedermaatschappij het breedste aanbod dat op de rotatiemarkt te vinden is. We garanderen onze klanten topservice en kwaliteit met dit partnership. De groep rond de Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is net als wij gespecialiseerd in huis-aan-huisfolders en -brochures en in bijlages die verschijnen in kranten en tijdschriften en drukt vooral voor retailbedrijven, topbedrijven in de distributiesector, grote winkelketens, internetproviders, telecombedrijven, banken, diverse automerken,…”

Nieuwe marketingstrategieën van de grote concerns, met aandacht voor lokale spelers waarbij de ‘kleinere’ persen aan belang winnen, waren voor het Nederlandse bedrijf voldoende reden om zijn belang bij Dessain te vergroten. De Mechelse drukkerij draait perfect en een herstructurering is helemaal niet aan de orde.

Nieuwe aanwervingen, toekomstige investeringsplannen

Marc Dessain: “Integendeel, nieuwe aanwervingen werden reeds uitgevoerd en toekomstige investeringsplannen worden opgewarmd.”

Dessain is nu lid van een drukkerijgroep die aan de Europese top staat. Beide bedrijven hebben heel wat overeenkomsten: familiaal gestructureerd, dezelfde filosofie en aanpak,… maar het DNA van de Mechelse drukkerij blijft intact. Ze behoudt haar autonomie met nog steeds Marc Dessain als ceo en aandeelhouder. In het segment van de rotatiedrukkerijen is Dessain een kleine hyperactieve speler die met een scherp afgestelde service zeer snel reageert op vragen uit de markt. Expertise in rotatiedruk is en blijft het credo.   

Een van de grootste drukmachineparken van Europa

De historie van Drukkerij Em. de Jong, gevestigd in Baarle-Nassau, gaat terug tot 1906. Dankzij een gestage groei, innovatief vakmanschap en een stevige financiële basis tekenen ruim 750 medewerkers dagelijks present. Het bijzonder uitgebreid en state of the art machinepark bestaat momenteel uit 15 heatset persen, 3 coldset persen en een vellen- en digitale afdeling.