DTM neemt Metropole Taxi over “Er staan nu 90 taxi’s klaar over heel Antwerpen én in het havengebied”

DTM heeft onlangs Metropole Taxi overgenomen. Het familiebedrijf nam in 2010 ook al de firma Luythagen Taxi te Mortsel over en is daardoor het snelst groeiende taxibedrijf van Antwerpen. “We zijn tevreden onze marktpositie een flink stuk te kunnen versterken. We hebben nu taxi’s klaar staan over heel Antwerpen én in het havengebied. De gemiddelde wachttijd bedraagt slechts vijf minuten”, stelt CEO Steve Van Avermaet.

Met de overname van Metropole Taxi, gevestigd in de Nassaustraat in Antwerpen, voert DTM, dat zijn zetel in Deurne heeft, een nieuwe belangrijke schaalvergroting door. DTM heeft zich daarbij geëngageerd om alle jobs te behouden.

Steve Van Avermaet: “De overname betekent een uitbreiding van onze vloot met 24 taxi’s. Hoe meer wagens op de baan, hoe efficiënter we kunnen werken en hoe sneller onze taxi’s ook bij onze klanten zijn. Op alle strategische plaatsen in het Antwerpse staan er nu voertuigen klaar, in de rand, maar ook in het centrum én in de haven. Een misverstand is dat mensen denken dat alle taxi’s van Deurne komen aangereden.”

DTM heeft naast Metropole Taxi de voorbije maanden ook enkele kleinere taxibedrijfjes en zelfstandigen via het nieuwe dispatch systeem aan zich verbonden, waaronder de Vlaamse Taxi Centrale, Stella taxi en VHF ‘Yellow Cabs’ uit Brasschaat.

Steve Van Avermaet: “Deze bedrijven voldoen volledig aan onze normen en waarden. Door deze samenwerkingen beschikken we nu in Antwerpen in totaal over 90 taxi-voertuigen en over heel België over 110. In Antwerpen zijn we bovendien marktleider op het vlak van vervoer met minibusjes, de 8 + 1-voertuigen, die ideaal zijn voor kleinere groepen. We hebben 24 dergelijke busjes op de baan.”

DTM verwacht veel van de nieuwe bestemmingen, die vanuit de Luchthaven van Antwerpen zullen worden aangedaan en die wellicht heel wat nieuw taxiverkeer met zich zullen meebrengen. Ook het rolstoelvervoer zit bij DTM volop in de lift en het maritiem vervoer van en naar de Haven van Antwerpen is een kolfje naar de hand van de ploeg van Metropole Taxi.

Handige mobiele-app

Met de gratis DTM Taxi App kan u heel gemakkelijk zelf een taxi bestellen via smartphone, tablet of pc.

Steve Van Avermaet: “Een fantastische klantenervaring is die app. Je hoeft niet te telefoneren en je ziet meteen hoe lang je op je taxi moet wachten. Je kan je rit simuleren waarna je een prijsindicatie krijgt en als je taxi besteld is, zie je hem op het kaartje in real time naar je toe rijden. Achteraf kan je je rit evalueren en met sterretjes quoteren. De app is ook ideaal om wachttijden aan de telefoon tijdens de spits of drukke weekendnachten te vermijden.”

Om de service voor de klanten nog te verhogen, kan in alle taxi’s met alle mogelijke types van bankkaarten betaald worden. (NV)