Een kunststof- of composietoplossing voor oneindig veel toepassingen

Traditionele, vertrouwde materialen zoals metaal, beton, hout en plastic kunnen in een oneindig aantal toepassingen perfect vervangen worden door koudhardende kunststoffen (polyester en composietmaterialen). Deze materialen zijn sterker, lichter en een flink pak duurzamer. Vosschemie Benelux zit graag met u als bedrijfsleider, vakman, doe-het-zelver of particulier aan tafel om uw projecten en producten in polyester en composiet te realiseren.

“Een boot in metaal of hout gaat na enkele decennia respectievelijk roesten en rotten. In polyester zal uw vaartuig niet degenereren. Moest de betonnen brug in de Italiaanse stad Genua uit composiet bestaan hebben, dan zou deze niet ingestort zijn. Betonrot en metaalmoeheid bestaan immers niet bij polyester en composiet. Bepaalde polyester polymeren zijn vier keer sterker dan beton. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een betonnen architectonische trap van 8 cm dik terug kan brengen naar een dikte van slechts 2 cm. Je trap zal dezelfde sterkte en stijfheid hebben, maar zal vier keer minder wegen.”  

Marc De Moor, samen met zijn zussen Dania en Claudia zaakvoerder van Vosschemie Benelux, geeft enkele sprekende voorbeelden van de mogelijkheden van polyester en composiet. Als grootste one-stop-shop in de Benelux voor koudhardende kunststoffen en composietmaterialen biedt Vosschemie een compleet assortiment aan producten voor tal van toepassingen en tal van sectoren. 

Het team van Vosschemie denkt graag met u mee om voor uw product of project de omschakeling te maken van traditionele materialen (hout, metaal, beton en plastic) naar duurzame koudhardende kunststoffen. De grondstoffen van Vosschemie vinden in tal van sectoren en niches toepassingen, denk aan de bouwsector, de transportsector, de maritieme sector, de agrarische sector, de medische sector, de artistieke sector,…

Eigen innovatiecenter

Dania De Moor: “Van in het begin is er steeds een kruisbestuiving geweest tussen onze industriële en onze particuliere tak. We werken bijvoorbeeld samen met rederijen en zwembadbouwers, maar evengoed kan u als tuinaanlegger of doe-het-zelver terecht voor het materiaal voor de aanleg van één vijver of zwembad, of voor de herstelling van de schade aan uw boot. We ontwikkelden producten voor de nieuwe treinstellen van de Belgische Spoorwegen, maar u kan ook zelf een speeltrein of een ander speeltuig maken voor uw tuin. De ontwikkelingen die we doen in ons eigen innovatiecenter zetten we ook graag ter beschikking van zowel de industriële als de particuliere markt.”

Inspiratie, advies en ondersteuning

Tijdens de kantooruren en elke tweede zaterdag van de maand (van 9 tot 15 uur) kan u aan de balie van Vosschemie terecht voor het volledige productassortiment, dat direct leverbaar is uit voorraad. Het team van Vosschemie verstrekt u graag advies en tips rond het gebruik van de producten. Onder de rubriek ‘Advies’ op de website vindt u een lijst met verdelers van de Vosschemie-producten en op de website en het Youtubekanaal van het bedrijf kan u ook tal van informatieve en instructievideo’s bekijken. 

Claudia De Moor: “Wil u een wat groter project realiseren? Dan kan u een afspraak maken. We bekijken dan graag samen hoe u uw idee vorm kan geven.   

Thema workshops

Elke tweede zaterdag van de maand organiseert Vosschemie een themaworkshop (gietvloer, renovatie en aanleg zwemvijver, polyesteren en polyestermallen, siliconenmallen en bodycasting, douche waterdicht maken, rubber mallen en replica maken,…). Inschrijven via de website.

Vosschemie bestaat 50 jaar, dat vraagt om een historiekje

Remi en Elke De Moor, de ouders van Marc, Dania en Claudia, namen een halve eeuw geleden de aandelen over van het toenmalig Belgisch filiaaltje van Vosschemie. Moeder stond in het kleine winkeltje in Borgerhout achter de balie en verkocht polyester ‘van het vat’. De klanten kwamen van overal in het land. Vader legde zich toe op de levering aan de industrie. 

In de jaren ’90 verhuisde Vosschemie naar de huidige locatie in Lier, dichtbij grote afnemer Autobussen Van Hool, waar Remi De Moor mee aan de wieg stond van de switch van metalen carrosserieën naar koetswerk in polyester en composietmateriaal.  

Het jubileumjaar viert Vosschemie met een volledig vernieuwde website met geïntegreerde webshop en een deelname aan de Open Bedrijvendag, die een overrompelende belangstelling kende. Op de Open Bedrijvendag lanceerde Vosschemie ook een nieuw product, de Babydoebox, waarmee u zelf volledig veilig en huidvriendelijk een afdruk kan maken van het handje van uw baby, een fijn aandenken voor later.

 

Wilt u meer weten?

Vosschemie Benelux