Eimskip let op de kleintjes

"Wij willen voor kmo's op de import/exportmarkt een echte meerwaarde betekenen, door het inzetten van onze expertise op logistiek vlak", steekt directeur Johan Verelst van wal. "De transportwereld verandert snel, vooral door de vele mergers en acquisities die momenteel plaatsvinden. Eimskip wil zijn meerwaarde voor de kmo bewijzen door een partner en raadgever te zijn in het logistieke proces.Dankzij complete dienstverlening en korte communicatielijnen zijn wij voor hen een meerwaarde op dat vlak."

Sterk, maar flexibel

Het Belgisch filiaal van Eimskip weet zich gesteund door de sterke financiële backbone van het moederbedrijf. De groep kan dus echt wel mee op het niveau van de grote spelers. Maar precies door de kleine structuur kan Eimskip Belgium kort op de bal spelen en kmo's de best mogelijke oplossing bieden voor hun logistieke behoeften inzake import/export. De kostenbesparingen bij rederijen komt de dienstverlening niet altijd ten goede Eimskip maakt hier het verschil dankzij het netwerk van eigen kantoren en partners wereldwijd.
Johan Verelst: "Een container verschepen is makkelijk, maar dat geldt niet voor al wat ervoor en erna komt. De hele papierwinkel, inclusief douaneformaliteiten, is iets voor experten zoals wij. Wij proberen via ons SAP-systeem een transparante structuur op te zetten, waarbij wij en onze klanten online documenten kunnen delen in een cloudomgeving, tot en met vrachtfacturen. Met het oog op een verdere groei en douane-expertise willen we in België, naar het voorbeeld van onze Nederlandse collega's, enkele acquisities doen. Onze doelgroep zijn de import/export kmo's in de Benelux." (TM)