Er zit muziek in logistiek

De Antwerpse haven is het kloppend hart van vele logistieke activiteiten in de regio. Transport en logistiek zijn voor elke haven even belangrijk als het laden en lossen van de schepen. De vraag naar werkkrachten in die sector is echter gebonden aan strenge voorwaarden: expertise en kennis zijn onontbeerlijk voor de veiligheid en dus de vlotte afhandeling. Het uitzendkantoor Synergie is daarom gespecialiseerd in het aanbieden van alle faciliteiten die de logistieke werking van een bedrijf ondersteunen.

Groeien door ervaring

"België is het logistieke centrum van Europa" vertelt Jan Verbeke, algemeen directeur bij Synergie. "Dat komt uiteraard door onze centrale ligging, letterlijk in het hart van Europa, en door onze zeehavens, spoor- , weg- en luchtverbindingen. Goederen die hier bijvoorbeeld binnenkomen via Antwerpen of Zeebrugge bereiken in een mum van tijd hun eindbestemming waar ook in Europa. Dat vergt natuurlijk een enorme organisatie en de inzet van duizenden arbeidskrachten. Omdat de sector bovendien enorm flexibel is, onderhevig aan sterke piekmomenten, is er een voortdurende vraag naar extra en tijdelijke werknemers. Van bij de start is Synergie dan ook altijd actief geweest in de wereld van de logistiek. Meer zelfs, logistieke profielen vormen een zwaartepunt binnen onze organisatie. Dankzij onze doelgerichte aanpak, gegroeid uit onze ervaring, bekleden wij momenteel een poleposition in en rond de Antwerpse regio, en zijn we nationaal één van de sterkste spelers in de markt".

Logan

"Door de snelle evolutie is ook de logistieke sector meer en meer gespecialiseerd " legt Jan Verbeke uit. "De uitzendkrachten die vandaag door een klant gezocht worden voor een dringende opdracht morgen, moeten eigenlijk al een zekere expertise en kennis hebben opgebouwd. Dat komt omdat de bedrijven zelf geen tijd meer hebben om de kandidaten eerst nog op te leiden. Vandaar dat wij in 2011 Logan hebben overgenomen. Logan is ons opleidingscentrum dat zich specifiek toelegt op het bijscholen, opleiden en attesteren van werknemers actief binnen de logistiek en transportsector. Logan kent dus de sector door en door en dankzij haar jarenlange ervaring staat dit garant voor efficiënte opleidingen die een grote meerwaar bieden om vlot en veilig een logistieke functie uit te oefenen".

In-house dienstverlening on site

"Wij werken nog nauwer samen met bepaalde grote logistieke bedrijven waar zich regelmatig piekmomenten voordoen" licht Jan Verbeke toe. "Zij maken deel uit van onze strategische klanten en zijn gelokaliseerd in zowel de Antwerpse haven als in andere provincies in België. Om de planning van die klanten qua personeel in goede banen te leiden, hebben wij daar dan op locatie bij de klant een inhouse-kantoor voorzien. Deze teams van Synergie-medewerkers hebben er te plaatse hun vaste werkplek en kunnen zo snel en flexibel op elke situatie inspelen. Als uitzendbedrijf werkt Synergie namelijk met een 'dienstverlening op maat' wat onze klanten een groot voordeel vinden terwijl andere uitzendkantoren vaak met hun eigen systeem naar de klant stappen. Alleen al in het havengebied van Antwerpen Linkeroever, hebben wij dagelijks honderden interim-werkkrachten in de logistieke sector aan de slag. En ik wil toch ook even benadrukken dat logistiek een aangename werkomgeving is. Het werk is heel afwisselend. Je bent verantwoordelijk voor je eigen taak en je doet een pak ervaring op –de werking van verschillende machines en apparatuur- die de kans op een vaste betrekking doen toenemen. Bovendien zijn ook de werkvoorwaarden, de verloning bijvoorbeeld, erg attractief. Werken in de logistiek is dus een uitdaging die letterlijk beloond wordt".