Events op een luxueus motor jacht

Het kan ook eens iets anders zijn. Een bedrijfsfeestje, een teambuilding of de geplande productvoorstelling aan boord van een jacht. Bij een tocht over de Schelde, een uitstapje naar Yerseke of zelfs tijdens een overtocht naar Londen. De sfeer aan boord van de Princess Claudia zal ongetwijfeld meteen hoog zitten. Kapitein Rudi Gelper en zijn crew weten best hoe ze hun passagiers kunnen verwennen.

Je moet vandaag al aardig uit de hoek komen om het publiek nog te verrassen. We hebben al veel gehad. Events in kastelen, in pretparken, in filmzalen, tijdens sportwedstrijden... You name it. Rudi Gelper komt uit de nautische wereld en had zich al veel langer afgevraagd waarom er in dit land zo weinig te doen is op het water. We hebben indrukwekkende stromen, schilderachtige rivieren, prachtige kunststeden. Alles is bovendien vlot bereikbaar via kanalen en binnenwateren.

Vandaar zijn idee om zich met een krachtig jacht, de Princess Claudia op die markt te wagen. Met succes. De Princess Claudia ligt normaal aangemeerd vlakbij het MAS in Antwerpen en heeft er al verscheidene tochten op zitten. “We gaan dan ook door met ons initiatief”. Ik ben ervan overtuigd dat daar veel vraag naar is. Mij gaat het in dit opzicht vooral om de ambiance aan boord. Ik ben er zeker van dat de passagiers het uitermate leuk en spannend zullen vinden om zich helemaal uit te leven in een omgeving van opspattend water en krachtige golfslagen. ”

De Princess Claudia kan overigens flink wat uitdagingen aan. Het schip lijkt ideaal voor kleine groepen van zegmaar 10 tot 12 personen. Het kunnen er ook best wat meer zijn maar dan wordt de ruimte toch wel ietsje beperkter. Er zijn vier kajuiten aan boord.

Met een lengte van 19 meter, een breedte van 4,85 meter en een diepgang van hooguit 1,1 meter kan het jacht alle waterwegen in de onmiddelijke omgeving aan. “Wij kunnen met de Princess Claudia pakweg 90% van de Belgische binnenwateren bevaren,” zegt Rudi Gelper. “Wil je naar Diksmuide, naar Luik of Brussel? Rotterdam, Amsterdam, Parijs ? Alles kan. Als schipper moet ik dan uiteraard wél rekening houden met de tijd die we soms nodig hebben om bruggen en sluizen te passeren. Maar niets is onmogelijk. Ook de oversteek naar Londen. We kunnen binnen de vijf uur aanleggen in de Britse hoofdstad. We steken dan over via Vlissingen.”

Toch lijken tochtjes van vier tot zes uur met de Princess Claudia optimaal. Tijdens de cruise wordt uiteraard ook voor de nodige catering gezorgd. De keuze is in dit opzicht totaal vrij. Wie wil kan kiezen voor een Italiaanse avond bv. Of voor Thai, Japans, Frans, Braziliaans.... De crew van de Princess Claudia dient op. Klanten die zelf hun natje en droogje willen meebrengen of een maaltijd laten klaar maken aan boord zijn vanzelfsprekend eveneens welkom.

Cruises heten doorgaans toch niet goedkoop te zijn? “Alles is relatief. Wij gaan ervan uit dat een prijs van zegmaar 150 euro per ingescheepte passagier niet overdreven is,” zegt Rudi Gelper. “Vooral niet omdat je er toch een heel exclusief product voor krijgt. De gasten zullen nog maanden nadien blijven praten over hun haventocht langsheen de indrukwekkende chemie-installaties en de raffinaderijen, het romantische zicht op de Schelde bij St Amands …, over hun exclusieve receptie voor de intieme vrienden aan boord van een heus jacht.”

Flexibel

Alles is trouwens mogelijk. Er kunnen meer dan voldoende variaties in het aanbod gestoken worden. “We varen bv. naar Yerseke waar de passagiers mosselen of oesters gaan eten en waar een busje hen naderhand weer oppikt voor de terugreis naar Antwerpen. Tijdens een teambuilding kunnen we gevolgd worden door een auto die zich dan opstelt op de plaats waar bepaalde opdrachten moeten uitgevoerd worden. We zijn flexibel in die dingen.”

“Kijk, wij varen à la carte”, zegt Rudi Gelper. “Wij maken vooraf met de klanten uit wat ze willen beleven. Wij laten daartoe alle mogelijkheden open. Wij nemen zelfs een DJ mee aan boord indien daar vraag naar is. Er staat alvast een eigen muziekinstallatie ter beschikking. Laat ze maar feesten en ambiance maken. Daar doen we het voor.”