De oplossing voor uitdagingen ligt in bedrijfssoftware

In een digitale wereld zijn de antwoorden op uitdagingen van ondernemingen steeds vaker te vinden in de juiste bedrijfssoftware. Volgens Sigrid Jansegers, Sales Director bij Exact, zijn bedrijfsleiders vandaag op zoek naar manieren om klanten tijdig te laten betalen, de administratieve druk te minimaliseren en goede financiële prognoses te maken.

Processen geïntegreerd in één systeem

Exact ontwerpt bedrijfssoftware waarin boekhouding en financiële data centraal staan. Bedrijven kunnen deze software uitbreiden met sectorspecifieke ERP’s.

“Een goede grip op de cijfers is de basis voor een rendabele bedrijfsvoering. Van daaruit helpen wij bedrijven groeien. Maar een groeiend bedrijf heeft ook software nodig voor project- en abonnementenbeheer, magazijnbeheer, enzovoort. Daarom ontwikkelden we specifieke ERP’s voor dienstverlenende bedrijven, productiebedrijven, bouwbedrijven en handelsbedrijven. Deze werden geïntegreerd in een boekhoudpakket dat ook apart verkrijgbaar is.”

Betalingen, administratie en prognoses

Recent organiseerde Exact een tweejaarlijkse monitoring van het kmo-landschap in België. Daarmee brengen ze de markt in kaart om zo nieuwe bedrijfssoftware te ontwikkelen of bestaande uit te breiden.

Sigrid Jansegers: “Uit dit onderzoek kwamen drie grote uitdagingen naar voor. Ten eerste is er de nood om klanten tijdig te laten betalen. We stellen vast dat het aantal onbetaalde facturen is gestegen van 2% tot meer dan 10% . Dit percentage ligt hoger bij ondernemers die geen real time inzicht hebben in hun boekhouding.

Ten tweede signaleren bedrijfsleiders de behoefte om de toenemende administratieve druk te herleiden tot een minimum.

Als laatste merken we een groeiende nood aan goede financiële prognoses en inzichten in kasstromen.

Als we ondernemers een antwoord bieden op deze uitdagingen, kunnen zij hun positie verstevigen. Met Exact leven wij hier vandaag reeds goede oplossingen voor.”

Aankoop, verkoop en Artificiële Intelligentie

De basis van de goede oplossingen ligt volgens Sigrid Jansegers bij bedrijfssoftware met een realtime boekhouding, waarbij gebruiksvriendelijkheid voorop staat.

“Aan de aankoopzijde kan je eenvoudig vanop je smartphone al je inkoopfacturen doorsturen naar de Exact Online applicatie en zo de administratie beperken. In de app volg je nadien alles op. Als je intekent op ‘no hands accounting’ zal het systeem op basis van de ingevoerde facturen zelf boekingsvoorstellen maken.

Aan de verkoopzijde hebben we onder andere de mogelijkheid om je digitale facturen te voorzien van een betaallink. Onderzoek toont immers aan dat die dan tot 40% sneller betaald worden. 

Als antwoord op de nood aan financiële prognoses en inzicht in kasstromen kunnen we via data over klanten en Artificiële Intelligentie meedelen wanneer je de betaling van je facturen mag verwachten.” 

Bedrijfssoftware van de toekomst

In de toekomst zal Exact op dit elan voortwerken om ondernemingen grip op hun cijfers te geven.

“We werken aan een oplossing die ondernemingen tot drie maanden op voorhand inzicht geeft in hun cashflow en waardoor het debiteurenbeheer nog sneller en efficiënter zal verlopen. Daarnaast zullen onze klanten gemakkelijker lay-outs kunnen kiezen en maken voor allerhande documenten.”

Exact - Koningin Astridlaan 166 - 1780 Wemmel

0800 976 31 - www.exact.com/benl - info@exactonline.be

Wilt u meer weten?

Exact

Exact

Bekijk de socials