FIBI-buffer®: revolutionaire én milieuvriendelijke verpakkingsoplossing

Het jonge, innovatieve bedrijf GOC heeft met FIBI-buffer® een revolutionaire én milieuvriendelijke verpakkingsoplossing in de markt gezet. FIBI-buffer® wordt ondertussen al wereldwijd succesvol ingezet als productbescherming. Voor de Belux is Storopack exclusief verdeler van het vooruitstrevende verpakkingsmateriaal.

Het verhaal van FIBI-buffer® getuigt van mooie ondernemerszin. Peter Westgeest en zijn goede vriend uit de humaniora Arjan van der Plas richtten aan het einde van hun hogere studies hun start-up op. Peter studeerde bedrijfskunde in Amsterdam, Arjan trok naar Rotterdam voor een studie economie.

Peter Westgeest: “We vertrokken vanuit de vraag hoe we ondernemers met een hoogwaardige bufferbehoefte kunnen helpen om groener te werken. Budget hadden we niet, maar wel veel enthousiasme om een positieve impact te realiseren met een eco-vriendelijke oplossing.”

De jonge ondernemers benaderden verpakkingsbedrijven om de noden en behoeften te leren kennen. Hun ideeën sloegen aan en door het winnen van een lokale ondernemersprijs konden ze het nodige onderzoeksbudget verzamelen. De inspanningen leidden tot FIBI-buffer®: een hoogwaardige beschermoplossing, universeel toepasbaar en volledig composteerbaar.

Efficiënt en snel

FIBI-buffer® bestaat uit 3 cm hoge pads op vel die rondom geperforeerd zijn. De vellen zjin vijf pads breed en eindeloos lang. Het product is reeds gepatenteerd en de materialen gecertificeerd composteerbaar volgens de Europese normen.

Peter Westgeest: “Hebt u een hoekig product, dan kan u met de pads dichte hoeken vouwen, waarmee u uw product kan vastzetten. Bij ronde producten wikkelt u een strook pads er eenvoudig omheen. Uw producten worden snel, efficiënt en effectief beschermd.”

Milieuvriendelijk

Aan de hand van de 4R-en in de circulaire economie toont Peter Westgeest de milieuvriendelijkheid van FIBI-buffer® aan.

Peter Westgeest: “Onder de noemer Reduce valt het feit dat er met ons product doorgaans nog maar een derde beschermingsmateriaal nodig is in vergelijking met andere oplossingen. Het verpakkingsmateriaal kan door de keten heen ook verschillende keren hergebruikt worden (Reuse). FIBI-buffer® is weliswaar niet recycleerbaar (Recycle) maar bestaat wel uit bio-afbreekbare materialen en kan gecomposteerd worden (Recover). Het composteerbare is de meest unieke eigenschap ten opzichte van alternatieve verpakkingsmaterialen.”

Storopack

Voor de distributie van FIBI-buffer® in België en het Groothertogdom Luxemburg ging GOC in zee met Storopack.

Peter Westgeest: “We zijn vereerd om samen te werken met Storopack. Dit bedrijf is wereldwijd toonaangevend op het vlak van in-the-box verpakkingsmateriaal. Zelf richten wij ons vooral op de productontwikkeling. Storopack heeft de kennis, de kunde en de capaciteiten om u het juiste advies te geven.”   

Dus bent u op zoek naar een hoogwaardige én groene cushioning oplossing, neem dan contact op met Storopack!

 

Meer info over FIBI-buffer®:

Wilt u meer weten?

Storopack

Bekijk de socials