Forse investeringen stomen KUNNIG klaar voor de toekomst

De forse investeringen die de sociaal-economische onderneming KUNNIG in de jaren 2010 en 2011 gedaan heeft in het machinepark en in de opleiding van haar werknemers beginnen duidelijk hun vruchten af te werpen. KUNNIG is klaar voor de toekomst met een kwalitatief hoogstaand productie-, handling en dienstenaanbod, ook op locatie. “Deze investeringen laten ons toe onze klanten een nog ruimer en flexibeler aanbod te doen”, stelt Algemeen Directeur Pascale Innocent.

KUNNIG is ontstaan in 1965 in hartje Antwerpen onder de naam Beschermde Werkplaats Antwerpen. De voorbije decennia is KUNNIG uitgegroeid tot een moderne en eigentijdse sociaal-economische onderneming, die vandaag op het Kiel huist en daar 8.000 m² operationele ruimte ter beschikking heeft, met flink wat opslagruimte. De 180 gemotiveerde werknemers worden door een dertigtal mensen professioneel begeleid en omkaderd. Pascale Innocent: “We werken vooral samen met kmo’s en focussen daarbij op drie pijlers van activiteiten: handling, locatiewerk en technische productie. We hanteren zeer hoge kwaliteitseisen en we zien er nauwgezet op toe dat deze ook gehaald worden.”

Handling

De pijler ‘handling’ omvat hoofdzakelijk de assemblage, de afwerking en/of de herverpakking van non-foodgoederen en textiel. Pascale Innocent: “Jaarlijks gaan er zo’n anderhalf miljoen artikelen door de handen van onze werknemers. Zo stellen wij collecties en assortimenten goederen samen, op maat van de winkels. Wij werken bijvoorbeeld voor A.S.Adventure”. Ook voor de afwerking, het vakkundig binden en de verzending van drukwerk bent u bij KUNNIG aan het juiste adres.

Technische productie

Voor de pijler ‘technische productie’ beschikt KUNNIG over een uitgebreid park met state-of-the-art-machines voor de verwerking en bewerking van hout en metaal. Daarnaast is er nog het textielatelier.

Pascale Innocent: “We produceren kasten, kisten, event- en schoolmeubilair, trappen, balustrades, koppelstukken,… teveel om op te noemen. Onze verschillende afdelingen zijn complementair aan elkaar zodat we een compleet en volledig product kunnen afleveren. We kunnen op zeer korte tijd een nieuwe productielijn opzetten of ombouwen en ons personeel kan heel flexibel ingezet worden.”

In het textielatelier kan u terecht voor de productie van eenvoudige confectie, maar ook voor de (her)opmaak en (her)bekleding van meubilair, retouches, aanbrengen van textiellogo’s,…

Outsourcing

Aan toenemend belang wint de pijler ‘outsourcing’ waarbij ploegen werknemers van KUNNIG bij de klanten ter plaatse werken. Pascale Innocent: “De werknemers daarvoor worden zorgvuldig uitgekozen op basis van hun competenties en begeleid door een leidinggevende, die over de vereiste beroepsexpertise beschikt. We beschikken over een wagenpark zodat we zelf voor het vervoer van en naar de werkvloer kunnen zorgen.”

Pascale Innocent voegt er nog aan toe dat KUNNIG veel belang hecht aan de opleiding en de competenties van de werknemers. Pascale Innocent: “We richten voortdurend interne opleidingen in, waarbij de vooropgezette doelstellingen nauwgezet worden opgevolgd. Zo willen we onze werknemers laten groeien, en zo kan ook ons bedrijf gezond groeien.”  (NV)