Fortuna Financial Planning waakt nauwgezet en met passie over uw vermogen 

"Voetballer of beleggingsadviseur", dat antwoordde Frank Peeraer wanneer hem op school gevraagd werd wat hij later wilde worden. Het bijzondere is dat Frank Peeraer beide geworden is. Hij was al heel jong betaald profvoetballer en kon zich met zijn eerste centen dan ook al vroeg uitleven in zijn tweede passie: aandelen en beleggingen. Zijn voetbalcarrière combineerde hij later met een universitaire opleiding TEW en ervaring deed hij op bij Argenta, Crédit Lyonnais, Bank Corluy en PDM Securities. Samen met Jan De Punt richtte Frank Peeraer in het begin van deze eeuw Fortuna Financial Planning op, een onafhankelijke vermogensplanner, die een ruim en divers palet aan kwaliteitsbeleggingen aanbiedt, in het kader van een flexibele Beleggingsverzekering. Ondertussen heeft Fortuna Financial een netwerk van kwaliteitsvolle makelaars en medewerkers uitgebouwd.

Frank Peeraer: "We zijn eigenlijk manager van uw geld en gaan voor u op zoek naar de beste bancaire producten op de markt. Daarbij zetten we een veilige manier van beleggen steeds voorop, nemen we de laagst mogelijke kostenstructuur in acht en streven we een optimale fiscalisatie na. Klanten met een portefeuille vanaf 250.000 euro kunnen bij Fortuna Financial Planning kiezen uit onafhankelijke en veilige Beleggingsverzekeringen. Deze Beleggingsverzekeringen, Fortuna Strategie zijn dakfondsen; fondsen die beleggen in andere internationale beleggingsfondsen, die een uitstekende reputatie hebben en garant staan voor een jarenlange internationale ervaring. Door deze zeer gediversifieerde aanpak werd uw vermogen beschermd tijdens de crisis. Elke klant heeft via het dakfonds immers automatisch een zeer grote spreiding. De spreiding, de actieve opvolging en de ervaring van de fondsbeheerders zorgden ervoor dat onze dakfondsen op lange termijn beter doen dan zowat alle indexen en mooie rendementen behaalden."

De Beleggingsverzekeringen van Fortuna Financial Planning worden aangeboden via gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen zoals Mercator Verzekeringen N.V. en Bâloise Vie S.A. Frank Peeraer: "Individuele aandelen of obligaties kopen we niet aan. We zijn immers geen vermogensbeheerders, maar vermogensstrategen. Wanneer je wordt aangeraden om bijvoorbeeld Chinese of Indiase aandelen te kopen, dan kan je als Belg toch niet weten wat er echt achter dat bedrijf in India of China zit? Een gespecialiseerde fondsbeheerder kan dat veel beter. Die heeft vaak landenteams die actief in deze landen zijn. Wij maken een onafhankelijke lijst van kwaliteitsfondsen op in samenspraak met de maatschappijen en hebben geen afspraken met de beheerders om bepaalde volumes af te nemen zodat we volledig onafhankelijk zijn en vrij in de keuze van de beheerders."

Na een profielgesprek en behoeftebepaling deelt Fortuna Financial Planning u in een van de zes categorieën beleggers in: voorzichtig, conservatief, defensief, gemengd, dynamisch of agressief. Op basis van het profiel worden dan na overleg een of meerdere dakfondsen voorgesteld.

Frank Peeraer: "Met een persoonlijk paswoord kan u via onze website vervolgens van dag tot dag de evolutie van uw beleggingen opvolgen en kan u indien u wil uw strategie op een flexibele manier bijsturen. Voor onze klanten willen we eigenlijk een partner voor het leven worden, een doorlopende vaste gesprekspartner. We streven niet naar one-shot-beleggingen, maar begeleiden u door de jaren heen. We schenken daarbij veel aandacht aan uw (veranderende) familiale structuur alsook aan de optimale overdracht van uw vermogen naar de volgende generaties. Door de jaren heen kan uw vermogensstrategie heel flexibel aangepast worden aan wijzigende omstandigheden in uw leven." (