Forward Belgium behartigt belangen van alle expediteurs

Het is nu enkele maanden geleden dat de Antwerpse expediteursvereniging VEA werd omgedoopt tot Forward Belgium en een nationale werking kreeg. Het nieuws is in de sector met veel enthousiasme onthaald. Forward Belgium verwelkomde al tal van bedrijven uit andere provincies als lid. De nieuwe structuur krijgt ook steeds meer vorm.

“We speelden al langer met de idee om naar één vereniging te evolueren. We constateerden dat het voor lokale organisaties steeds moeilijker werd om toegevoegde waarde te blijven bieden aan hun leden. VEA is al meer dan 100 jaar een begrip in de sector en ook financieel is onze vereniging gezond. Vandaar de beslissing om onze deuren te openen voor expediteurs, logistiek dienstverleners en douanevertegenwoordigers over gans België en om enkele aanverwante verenigingen in onze structuur te laten opgaan”, legt directeur Olivier Schoenmaeckers uit.

Toegevoegde waarde

Concreet werden CEB (Confederatie Expediteurs van België), Secorex vzw, AVEV (Algemeen Vlaamse Expediteurs Verbond) en Poolarex vzw ontbonden. De leden van deze verenigingen werden aan de 170 leden-bedrijven van Forward Belgium toegevoegd.

Forward Belgium wil een echt uithangbord van de Belgische expediteurssector worden en toegevoegde waarde bieden voor expediteurs over heel het land. In dat kader lopen er bijvoorbeeld momenteel gesprekken met de luchthaven van Luik en met Air Cargo Belgium om de samenwerking te verstevigen. 

Raad van bestuur

Om de continuïteit te garanderen, werd beslist om de huidige raad van bestuur in functie te houden, maar er kwamen wel enkele mandaten bij. Olivier Schoenmaeckers hoopt dat deze snel worden ingevuld door afgevaardigden van bedrijven uit andere provincies en dat er ook niet-Antwerpse bedrijven actief worden in de verschillende commissies.

FIATA-congres 2021

Door de samensmelting van de expediteursverenigingen vervalt het mandaat van CEB-voorzitter Marc Huybrechts. Huybrechts zal wel de externe relaties op nationaal, Europees en wereldvlak blijven verzorgen en hij bereidt ook volop de organisatie van het FIATA-congres 2021 voor, dat hij naar ons land heeft weten te halen.

Forward Belgium eindejaarsviering

“Of we als Forward Belgium ook een eindejaarsfeest blijven organiseren? Reken maar. Vorig jaar hebben we voor het eerst een kerstcruise met walking dinner gehouden, op het schip Ocean Diva. Deze formule kende veel bijval. Dit jaar zorgen we voor een schip dat een maatje groter is, zodat we expediteurs van over het hele land kunnen verwelkomen”, belooft Olivier Schoenmaeckers. 

Kennis maken met Forward Belgium kan u ook op Transport & Logistics. U vindt de organisatie op stand 3.124J.