Frank Van Goethem van standenbouwer Solution: Solution is een ideeën- en tentoonstellingbouwer

Solution is gedreven door de uitdaging om een idee creatief uit te werken, dit initieel met de focus op zowel standenbouw als op museumtentoonstellingen.

Onze klanten zijn bedrijven die kwaliteit wensen en er een correcte prijs voor willen betalen. Tot onze klanten kunnen we in de haven oa Katoen Natie, Ahlers, Atab etc rekenen.

We passen ons aan aan de vragen van de klant om zowel het geheel, van concept, ontwerp , uitvoering en logistiek, als deelaspecten ervan uit te voeren.

Ook in havenkringen is Solution best bekend. Solution heeft reeds voor verscheidene firma's creatieve oplossingen uitgetekend bij de opbouw van een beursstand of de inrichting van kantoren. "Wij nemen graag de verantwoordelijk over het hele proces over," zegt ook design & project manager Anouk Covents. "Wij garanderen hen in dit opzicht een zekere peace of mind. Wij hebben nu eenmaal onze ervaring.

"Wij laten de klant uiteraard de keuze maar we leveren het meeste meerwaarde wanneer we alles zelf in handen mogen nemen," zegt managing partner Frank Van Goethem. "Zo zijn er klanten die ons gewoon melden welke stand ze op een bepaalde beurs of congres wensen. Wij doen alle papierwerk, afspraken transport en montage. Hun commercieele mensen komen dan toe op een stand waar letterlijk de koffie klaar staat en de folders klaar liggen."

Soms wordt er vertrokken van een eigen idee of concept terwijl andere klanten met een quasi afgewerkt ontwerp komen. Solution doet dan de vertaling doen naar de technische uitvoering. Daarbij is dan steeds belangrijk om te weten met welke frequentie het geheel of een deel ervan gebruikt zal worden. Zo kunnen we bepalen of er best gekozen wordt voor een bestaand modulair systeem, een op maat gemaakt modulaire constructie of een op maat gemaakte stand.
Naast een volledig productieteam, heeft Solution ook ontwerpers, productdesigners, CAD tekenaars in huis. Een eigen team van schrijnwerkers met CNC machine en een spuitcabine verzorgt de productie.

In 2008 werd, om redenen van kwaliteit en reactiesnelheid, geïnvesteerd in een eigen grootformaat printafdeling. Twee maand geleden werd die nog vernieuwd met een AGFA LED UV printer, wat toelaat om tot 3m20 breed in een stuk te printen op alle mogelijke materialen, zowel op rol als op plaatmaterialen.

Om het plaatje compleet te maken, omvatten de diensten van Solution ook de audiovisuele omkadering van events en tentoonstellingen tot zelfs catering.

"Solution wil gewoon oplossingen leveren. Problemen vermijd je niet door na te denken maar door voor te denken. Een goed concept en een goede planning vermijdt problemen, en dat is logischer en kosten effectiever dan achteraf problemen op te lossen." Aldus Frank Van Goethem.
"Doordat we geen vragen uit de weg gaan, breiden we ons actieterrein steeds verder uit naar niches die aanleunen bij de huidige activiteit."

Naast hun kantoren in de Kernenergiestraat 53 te Wilrijk, beschikt Solution ook over een uitgebreid magazijn met maar liefst 5.000 vierkante meter opslagfaciliteiten. De logistieke meerwaarde voor een vlot transport en het gemak voor de klant dat hun standen op een professionele manier worden gestockeerd zijn enorm.

Doordat Solution exclusief dealer is van Skyline (Amerikaans marktleider in modulaire standsystemen) beschikken ze over een extensief netwerk verspreid over 150 landen. Een logistiek voordeel om wereldwijd beroep te kunnen doen op resources ter plaatse, zodat transportkosten zoveel mogelijk kunnen vermeden worden, terwijl alle voorbereidingen lokaal worden gemaakt, in uw eigen taal en cultuur.