Geen lading te groot of te zwaar voor Titan Cargo

Met dertien jaar ervaring op zak richtte de dertigjarige Peter Huybrechts op 1 april 2014 Titan Cargo op, een expeditiebedrijf gespecialiseerd in de verlading van alles wat groot, zwaar, buitengewoon, moeilijk hanteerbaar,… is. Ook de groei van het bedrijf is groots. Nog geen jaar later zoekt Titan Cargo nieuwe medewerkers om de ploeg van zeven personeelsleden te versterken én op 26 maart tekent Peter Huybrechts, als lid van de prinselijke missie naar Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten, een exclusiviteitscontract met zijn partner in het Midden-Oosten.

De goederen die Titan Cargo verlaadt, zijn vaak echt wel buiten alle proportie.

Peter Huybrechts: “We hebben zopas een luchtvrachtcharter naar Johannesburg (Zuid-Afrika) georganiseerd met vier helikopters, die we bijna een jaar gestockeerd hadden en uit Amerika importeerden we zopas een rotor van 80 ton. Die ging ter plekke de 11de februari de boot op om de 26ste hier in Antwerpen toe te komen.”

 

Ook containervervoer en container stuffing

Naast de grote en moeilijk hanteerbare verladingen, die vaak op flatrack containers worden vervoerd, neemt Titan Cargo ook gewoon containervervoer voor zijn rekening. Zo vertrekken er met Titan Cargo jaarlijks tot duizend containers met stalen buizen vanuit Antwerpen.

 

Peter Huybrechts: “Daarnaast is Titan Cargo ook actief in container stuffing voor klanten die geen laadkade of geen aangepaste vorkliften hebben. Wij halen de goederen af en zorgen ervoor dat ze in containers worden geladen. Op deze manier verladen we bijvoorbeeld maandelijks heel wat nieuwe auto’s van het Midden-Oosten naar West-Afrika en Zuid-Amerika.”

 

Focus op Midden-Oosten

Titan Cargo exporteert (en importeert) wereldwijd, maar met een focus op het Midden-Oosten waar Peter Huybrechts al jarenlang kan rekenen op een trouwe partner.

 

Peter Huybrechts: “Mijn vader, die ook in de sector actief is, is 23 jaar geleden met deze partner beginnen samenwerken. Op dat ogenblik telde die logistiek dienstverlener in Dubai tien medewerkers. Vandaag zijn dat er meer dan duizend en zijn er kantoren in Sharjah, Abu Dhabi, Koeweit,… en binnenkort volgt ook Saoedi Arabië. Titan Cargo is in Europa de belangrijkste agent van deze partner. Onze samenwerking was steeds en is nog altijd gebaseerd op wederzijds vertrouwen, maar ik vind het fijn dat we deze ter gelegenheid van de prinselijke missie van 21 tot 27 maart kunnen bestendigen in een exclusiviteitscontract.”

 

Grote flexibiliteit en goede service

Dat Titan Cargo op zo’n korte termijn zo kon groeien, is volgens Peter Huybrechts vooral te danken aan de ervaring, de flexibiliteit en de service van zijn team. Peter Huybrechts: “We zijn eerlijk, correct, heel flexibel, to the point en we dragen service hoog in het vaandel. Een mail blijft niet ongelezen, maar wordt steeds zeer snel beantwoord. Onze klanten hebben een direct aanspreekpunt. Regelmatig mogen lezen dat we ‘a perfect job’ hebben afgeleverd, daar doen we het voor.”

 

Financieel onafhankelijk

Peter Huybrechts blikt tevreden terug op zijn eerste werkjaar met Titan Cargo. Peter Huybrechts: “Titan Cargo werd opgericht met eigen kapitaal. Met goede afspraken, waarbij we erop toezien dat we tijdig worden betaald, lukt dit aardig en houden we ons bedrijf financieel onafhankelijk.” (NV)