Geen transport te uitzonderlijk, geen logistieke klus te zwaar voor Heavy Logistics“Ambitie om verder te professionaliseren & groeien”

Heavy Logistics organiseert alle logistiek rond uitzonderlijk nationaal en internationaal transport, de stockage van machines of complete projecten, ook overzee, dit voor expediteurs, agenten, rederijen en voor de industrie. Geruggensteund door Heavy Lifting + Handling en Heavy Pilots & Permits – is Heavy Logistics aanbieder van totaaloplossingen. Het familiebedrijf zal begin volgend jaar in de running zijn voor zijn VCA**-certificaat en dit najaar voor de full AEO-certificering.

Heavy werd opgericht in Antwerpen in 1983 en was aanvankelijk actief in transshipment en opslag van CNC-machines.

Managing director van Heavy Logistics nv Joris Leonaers: “Door de jaren heen hebben we onze activiteiten verder gediversifieerd. Vandaag zijn er binnen het familiebedrijf, dat trouwens nog steeds volledig onafhankelijk opereert, vier volwaardige, gespecialiseerde exploitatievennootschappen. Dat neemt niet weg dat we vandaag nog steeds zeer competitief willen zijn op lokale transshipment opdrachten maar we zijn groot genoeg om elk grootschalig project aan te nemen. Echter, we blijven tegelijk ook een bedrijf op mensenmaat dat een persoonlijke aanpak garandeert.”

 

In 2014 bedroeg de groepsomzet 33 miljoen euro, gerealiseerd met ongeveer 50 voltijdse equivalenten.

 

Binnen Heavy Logistics is uitzonderlijk vervoer en bevrachting (general cargo) zeer belangrijk , doch deze tak is enorm concurrentieel en we trachten hier het verschil te maken door in-house beroep te doen op kennis bij de collega’s van de begeleidingen & vergunningen. Zij beschikken over expertise en informatie die wij net nodig hebben.

Joris Leonaers: “Daarnaast organiseren we ook project forwarding, in samenwerking met internationale partners, en event logistiek. We ambiëren verder om ook onze activiteiten rond internationale breakbulk logistiek verder uit te bouwen. Tenslotte is de bevrachting voor volle huifwagens (general cargo) in Europa een troefkaart die we aanbieden. Op groepagevervoer richten we ons bewust niet gezien dit te arbeidsintensief is.”

 

Totaaloplossingen

De zustervennootschappen van Heavy Logistics laten toe om de klanten een totaaloplossing aan te bieden.

 

Heavy Lifting + Handling

In de havens van Antwerpen & Zeebrugge is Heavy Lifting + Handling reeds van bij aanvang gereputeerd voor het uitvoeren van alle hijswerkzaamheden. Geen enkele klus is te complex en met zijn gespecialiseerd SPMT-personeel werkt Heavy Lifting + Handling ook vaak voor stouwerijen en rederijen/agenten. Risicobeheer’ en veilig werken is onontbeerlijk in deze materie. Zo is Heavy Lifting + Handling verder gespecialiseerd in de montage van machines. Het bedrijf opereert over heel Europa en verder.

Joris Leonaers: “Het spreekt vanzelf dat Heavy Lifting + Handling beschikt over gespecialiseerd behandelingsmateriaal. Dit zal hen toelaten nog beter samen te werken met petrochemie, oil & gas, energiesector en constructie-industrie.”

 

Heavy Pilots & Permits

Heavy Pilots & Permits is gespecialiseerd in vergunningen voor uitzonderlijk transport en heeft de kennis van alle wetgevingen en reglementeringen terzake. Joris Leonaers: “Heavy Pilots & Permits is marktleider in België en begeleidt binnen- en buitenlandse vervoerders van A tot Z met eigen begeleidingsvoertuigen.”

 

Heavy IWD

Heavy IWD tenslotte organiseert voor CNC-machinefabrikanten de totale logistiek, van de aankomst in Antwerpen tot de levering op de eindbestemming. Joris Leonaers: “Om deze activiteit verder te consolideren, is recentelijk beslist een JV aan te gaan met Gosselin in Deurne waarbij we de capaciteit van onze magazijnen verhogen en waterconnectie garanderen. Tevens liggen binnen deze JV Heavy-GCT mogelijkheden om er op termijn breakbulk-activiteiten gezamenlijk te ontwikkelen.” (NV)