Goedkoper, duurzamer én kwalitatiever dan nieuw Re-vamp uw rolbrug of hijsinstallatie en ze zijn weer als nieuw

“Wanneer u een bestaande rolbrug of hijsinstallatie renoveert, bent u veel goedkoper gesteld én behoudt u de oerdegelijke kwaliteit die vroeger bij het bouwen van rolbruggen en hijsinstallaties gehanteerd werd. De staalbouwconstructies op zich zijn immers onverslijtbaar. Het zijn de elektro- en andere componenten die aan slijtage onderhevig zijn. De componenten die versleten zijn, worden door ons vakkundig vervangen en dit kan vaak ter plaatse.” Dat zegt Christophe Van Dessel, afgevaardigd bestuurder van Manutech. Met het QM²-programma van Manutech bent u bovendien verzekerd van een optimaal Quality Maintenance Management van uw installaties.

Manutech levert en installeert alle onderdelen en toebehoren voor kranen en takels.

Christophe Van Dessel: “We werken uitsluitend met originele componenten die een hoge duurzaamheid en bedrijfszekerheid garanderen.”

Het gaat onder andere om rolbruggen, portaal- en hangkranen, kolom- en wandzwenkkranen, elektro-staaldraadtakels, elektro-kettingtakels, hand-kettingtakels, radiobesturingen, explosievrije hijstoestellen, grijpers, platen- en kantelklemmen, lasthaken, perslucht toepassingen, magneten, stroomtoevoersystemen,…

Christophe Van Dessel: “Onlangs namen we een rolbrug uit 1979 onder handen. De constructie zelf was nog piekfijn in orde. We hebben de rolbrug gereinigd en ze voorzien van nieuwe elektrocomponenten, vanzelfsprekend onder garantie. Door de revisie was de kostprijs aanzienlijk lager dan dat men de volledige installatie zou moeten vervangen.”

Vaak is het mogelijk om uw rolbrug of hijsinstallatie gewoon te laten hangen en kunnen de werkzaamheden met een hoogwerker ter plaatse uitgevoerd worden.

Wettelijke werkcondities steeds strenger

De wetgeving legt op het vlak van veiligheid en gezondheid steeds strengere voorwaarden op aan de werkcondities waaronder uw medewerkers zware arbeid verrichten.

Christophe Van Dessel: “Dit vraagt om permanente aanpassing van de materialen en de uitrusting van de werkplaats. Wij adviseren u graag en vrijblijvend rond de meest recente ontwikkelingen en toepassingen op dit vlak.”

QM²-programma

Met het Quality Maintenance Management (QM²) programma van Manutech vermijdt u problemen en zorgen.

QM² is het preventief onderhoudscontract op rolbruggen en hijsinstallaties van Manutech waarbij uw machines en installaties proactief en oplossingsgericht beheerd worden. Zo vermindert u het risico van stilstand tijdens de productie. U kan 7 op 7 en 24 op 24 rekenen op een snelle en flexibele inzetbaarheid van de technische specialisten van Manutech en op een garantie op de continuïteit van uw productieprocessen.

Christophe Van Dessel: “Naast het preventief onderhoud zorgt Manutech binnen dit programma ook voor de nodige herstellingen en aanpassingen, het opstellen van checklists en historieken, het bijwonen en opvolgen van de officiële, verplichte keuringen en we zijn stand-by met onze volledig uitgeruste servicewagens.”

VCA-gecertificeerd

Manutech is VCA-gecertificeerd en staat daardoor garant voor een veilige uitvoering van de werkzaamheden. Het bedrijf kan u een bevestigde kwaliteit van de werken voorleggen. De medewerkers worden permanent getraind en bijgeschoold zodat ze hun opdrachten optimaal uitvoeren. (NV)