Groendak, terrasdak, waterrecuperatie via het dak,… Mawipex, plat dak specialist in EPDM en in alle meerwaardeproducten

“Tachtig procent van de woningen die vandaag gebouwd worden, krijgt een plat dak. Deze daken zijn economischer en heel wat ecologischer dan schuine daken én ze kunnen vaak gecombineerd worden met een leuk terras, maar ook met een groendak, de installatie van een zonneboiler, zonnepanelen, een hemelwaterrecuperatiesysteem,...”

Dat vertelt Danny Molenberghs, zaakvoerder van Mawipex, leverancier aan de gespecialiseerde handel van EPDM, alsook van alle isolatiemateriaal en alle toebehoren voor bovenstaande toepassingen.

EPDM is al tien jaar op rij het snelst groeiende dakbedekkingsproduct op de markt. Danny Molenberghs: “Deze rubberen dakbedekking biedt dan ook heel wat voordelen. Met EPDM kan een oppervlakte tot 465 m² aangelegd worden zonder naden en het product heeft een elasticiteit van 400%. EPDM is resistent aan UV en OZON en aan wortels, dus ook zeer geschikt om onder een groendak te leggen. EPDM is soepel, droogt niet uit en kraakt of scheurt niet en kan zeer eenvoudig aangebracht worden met contactlijm. Er is dus nooit, zoals bij roofing, brandgevaar. Het is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk.”

Danny Molenberghs vertelt nog dat EPDM 100% recycleerbaar is en tientallen jaren meegaat. Danny Molenberghs: “EPDM is ook zeer geschikt voor renovatieprojecten. Het kan worden aangebracht op bestaande dakbedekking. Wij raden zelfs aan om de roofing en andere materialen te laten liggen. Technisch is dat beter. De isolatie kan perfect op de bestaande dakbedekking aangebracht worden, waarna de eindlaag kan worden gelegd.”

Rubberen terrastegels

Op de Mawipex dakbedekkingen kunnen alle soorten dakterrassen worden aangelegd, in hout, met tegels,… Mawipex verdeelt ook rubberen terrastegels die niet alleen op dakterrassen, maar ook op speelplaatsen of in tuinen hun nut bewijzen. Deze tegels zijn veilig, duurzaam, anti-slip, warmte- en geluidsisolerend, waterdoorlatend, en makkelijk te verwerken. Ze voldoen bovendien aan de eisen gesteld door het besluit ‘Veiligheid Attractie- en Speeltoestellen.’

Ook als vijverfolie

EPDM is ook uitermate geschikt als vijverfolie voor de aanleg van tuin-, zwem-, park-, blus- en kweekvijvers alsook voor (industriële) waterbekkens, bufferbekkens, drinkwaterbassins,… De vijverfolie van Mawipex wordt geleverd met een attest van niet-toxiteit en een drinkwaterattest.

Raad en daad en ‘just-in-time’ leveringen

Mawipex is niet alleen louter leverancier van de producten, maar ondersteunt u als handelaar ook in uw verkoop met advies, opleidingen, technische achtergrond,… De logistieke afdeling zorgt ervoor dat indien nodig dagelijks geleverd wordt, bij u op de zaak, of rechtstreeks op de werf. (NV)