Group Van Loon,4PL’er in tankcontainers, groeit en breidt uit

Group Van Loon, gespecialiseerd in fourth party logistics van tankcontainers, is een joint venture aangegaan met coatingspecialist Hüni+CO uit Friedrichshafen (Duitsland). Dit betekent dat Van Loon nu ook expert is in het aanbrengen van coatings in tanks, naast de specialisaties van de groep in het transport, de herstelling, de reiniging én de refurbishing ervan.

De geschiedenis van het familiebedrijf gaat terug tot in 1954 met de oprichting van Transport Van Loon (TVL). Door de jaren heen werd de groep met Antwerp Tank Repair (ATR), Antwerp Tank Cleaning (ATC), Antwerp Tank Special Logistics (ATSL) en de nieuwe unit Gas Equipment Testing Services (GETS) uitgebreid met vier divisies. Van Loon is gevestigd in de Haven van Antwerpen, op twee strategische plaatsen op linker- en rechteroever.

Business Development Manager Iwan De Block: “We nemen onze klanten zoveel mogelijk werk uit handen. In hun opdracht worden gebruikte tanks of nieuwe tankcontainers van vrijwel alle IMO klasse - volledig nagekeken en al dan niet gereinigd via onze chemische reiniging of via onze scrubber installatie op Linkeroever. We stellen indien nodig een schadebestek op en voeren conform alle herstellingen uit. We doen ook alle mogelijke modificaties, b.v. van een 30ft tank een 20 ft maken, gehomologeerd al dan niet voor ADR belading. Elektrische tanks kunnen we voorzien van stoomkanalen, zodat deze ook verwarmd kunnen worden (warm water of stoom).

Bij een refurbishing behandeling worden de tankcontainers volledig gestript om vervolgens te worden gestraald en bespoten volgens de instructies van de klant. Voorzien van nieuwe isolatie en cladding zijn de tankcontainers terug als nieuw. Deze behandeling kan ook voor box containers, onderdelen van kranen, constructiemateriaal,…

Iwan De Block: “Door de samenwerking met Hüni+CO brengen we ook coatings aan in tankcontainers voor het vervoer van corrosieve of giftige producten. We beschikken hier in Antwerpen ook over de kennis en de uitrusting om herstellingen aan coatings uit te voeren.”

Ook kleine druktanks en drukvaten
Group Van Loon voert momenteel een pilootproject uit om ook
kleinere tanks te behandelen. Het gaat om kleine druktanks en
drukvaten in roestvrij staal van 800 tot 8000 liter. Na evaluatie zal
ook dit segment aan het bedrijfsaanbod worden toegevoegd. (NV)