Het imago van uw bedrijf uitbouwen, begint met een bedrijfsgebouw dat in orde is

Vertel me waar je woont en ik zeg je wie je bent, geldt evengoed voor bedrijven. Het gebouw bepaalt immers mee de uitstraling. We spraken met Lieven Lauwereys van Bolckmans Utiliteitsbouw. Al meer dan 30 jaar utiliteitsbouwer voor heel uiteenlopende sectoren. Maar sinds enkele jaren ook bekend in de bedrijfswereld om de snelle en kwalitatieve aanpak van herstellings-, verbouwings- en renovatiewerken. Met plezier nemen ze de zorg voor een gebouw over.

Snelle interventies bij herstellingen

Lieven Lauwereys: “Eenmaal een firma in een gebouw zit, is er niemand nog echt bezig met het gebouw zelf, tot er problemen opduiken: een lek in het dak, losgekomen vloertegels, aanrijschade,... Dan weten ze vaak niet bij wie ze terecht kunnen. Daarom leveren wij deze herstelservice. Om te vermijden dat de schade vergroot of dat de productiviteit in het gedrang komt, treden onze serviceteams heel snel op. Zij herstellen in een mum van tijd zowat alles in een bedrijfsgebouw. ’s Ochtends schade, ’s avonds is die tijdelijk of zelfs volledig hersteld.”

Verbouwings- en aanpassingswerken

“Vaak veranderen de werkzaamheden binnen een firma, is er nood aan uitbreiding of verhuisd een onderneming naar een ander pand dat eerst moet aangepast worden. In zo’n situatie pakken wij de binnenstructuur volledig aan en zorgen we ervoor dat elke m2 van de ruimte zo efficiënt mogelijk benut wordt.”

Volledige renovaties

“Meer en meer bedrijven vragen een extreme make-over van een bestaand pand.  Het hele gebouw wordt dan gestript, enkel de bestaande draagstructuren blijven behouden. Net zoals bij de verbouwingswerken ontwikkelen onze eigen ingenieurs een totaalconcept en zorgen voor de perfecte realisatie en opvolging ervan. Door mee te denken van in het begin, wordt de oppervlakte beter benut en de ruimte veel gebruiksvriendelijker. Onze jarenlange ervaring als aannemer van bedrijfsgebouwen komt natuurlijk goed van pas.”

Innovatieve nieuwbouwprojecten

“Door de stijgende grondprijzen moet elke m2 optimaal benut worden. Efficiënt bouwen, verbouwen of renoveren was nog nooit zo belangrijk.
Wij zoeken dan ook voortdurend naar innovatieve oplossingen. Zo hebben we een bedrijfsgebouw gerealiseerd met meerdere verdiepingen, waarbij de vrachtwagens via een hellingsplatvorm naar de eerste verdieping rijden.”

Verbouwen  en renoveren is een trend


“Wanneer je met je onderneming op een goede locatie zit, is het niet evident om te verhuizen. Veel bedrijven besluiten dus om hun bestaande gebouw aan te passen. Een oud pand kopen en renoveren, in plaats van te bouwen, wordt ook vaker gedaan als vroeger. Daarnaast stimuleren de premies van de overheid isolatiewerken, het plaatsen van zonnepanelen, ... Wij bieden heel uiteenlopende service op maat van het bedrijf én de sector.”