Iedere keer een unieke beleving

“Wij bieden een origineel totaalconcept, afgestemd op de wensen van de klant”

Saillart Catering timmert gestaag aan de weg en is geen kleine speler meer op de cateringmarkt. Het bedrijf verzorgt ondertussen zo’n 400 tot 500 feesten en evenementen per jaar. Daarnaast maakt Saillart reeds 4 jaar deel uit van Bocadero aan de Waagnatie en verschillende andere evenementen. Zaakvoerder Ben Van Hoof benadrukt echter dat Saillart Catering in wezen een kleine organisatie is en nog niets van haar flexibiliteit en originaliteit verloren heeft. Het betreft ook niet langer alleen de catering, Saillart verzorgt ondermeer de aankleding. “De wensen van de klant staan centraal en die vertalen wij in een totaalconcept. Ieder feest of evenement is uniek en het is aan ons om de unieke sfeer te creëren. Er is veel aandacht voor lekker eten, maar de presentatie ervan en de aankleding maken het af. Dan pas klopt het hele plaatje,” verteld Ben Van Hoof.

Totaalconcept

Saillart Catering heeft zich in de afgelopen tien jaar opgewerkt tot een middelgroot cateringbedrijf en wil dat ook blijven. “We hebben nu de nodige flexibiliteit die hele grote cateraars niet hebben. We werken meer op maat en niet volgens de geijkte modules waarmee een grote onderneming vaak genoodzaakt is te werken. Deze grote cateraars kunnen weinig meerwaarde bieden en vaak draait het dan alleen om de prijs. Wat wij aanbieden is een totaalconcept: het gaat dus niet alleen om kwalitatief goed en lekker eten. De presentatie, het bedienend personeel en de hele aankleding bepalen de sfeer op een evenement of feest. Het is dus heel belangrijk om te luisteren naar wat de klant voor ogen heeft en dat vervolgens te realiseren.” Ben Van Hoof werkt voornamelijk met flexibel inzetbare medewerkers die niet vast op de payroll staan. De lagere overheadkosten zorgen ervoor dat het bedrijf aan betaalbare prijzen kan leveren.

Eigen materiaal

De laatste jaren heeft Saillart Catering vooral geïnvesteerd in eigen materiaal. Enerzijds om klanten een totaalconcept te kunnen aanbieden en anderzijds om een zeer marktconforme prijs te kunnen voorleggen. “Wanneer u de rekensom maakt is het investeren in eigen materiaal zeer verstandig. De kosten voor de huur van materialen zijn hoog en daarnaast is het aanbod vaak standaard en beperkt. Ik bied graag iets origineels aan dat past bij de stijl en sfeer van een feest of evenement. Een goed voorbeeld daarvan is de aankleding in steigerhout bij Bocadero aan de Waagnatie, helemaal aangepast aan de omgeving en het concept.”

Partners

Samenwerken met andere partijen, zoals bij een evenement als de Bocadero of met verschillende trouw- en feestlocaties, is iets wat Ben van Hoof graag en geregeld doet. “De Waagnatie is uniek, het is de grootste evenementenlocatie in Vlaanderen en kan zelfs privé worden afgehuurd. Het is voor ons fijn dat we gebruik mogen maken van zo’n fantastische locatie. Daarnaast werken wij samen met verschillende zeer geschikte trouw- en feestlocaties. Recent hebben we de samenwerking opgestart met Hof van Vlaanderen, waarvoor wij vanaf heden exclusief de catering verzorgen. Het Hof van Vlaanderen is een schitterende oude hoeve met prachtige tuin. Op het domein staat ook een originele houten ruime schuur die uitermate geschikt is voor feesten en recepties of voor een landelijke bruiloft.” (MRB)

Wilt u meer weten?

Saillart