Waarom Van Moer Logistics al 7 jaar voor iOnLogistics kiest

De iTOS logistiek software van iOnLogistics is een order2cash tool die ideaal is voor 3PL en 4PL service providers en voor bulk en break bulk terminals. Zij kunnen alle types magazijnactiviteiten en transporten plannen, rapporteren en factureren. Dit zowel van inbound als outbound. Het programma is uniek in het beheer van alle activiteiten die toegevoegde waarde opleveren. Joris Emanuel, IT-manager bij Van Moer Logistics werkt al 7 jaar intensief samen met iOnLogistics en getuigt vanuit de praktijk.

Voor Van Moer Logistics behandelt iTOS vooral goederen als papier, staal, melkpoeders, chemicals, CNC Machines en vochtabsorberende polymeren. De software verwerkt verschillende stockagehoedanigheden: bags, bigbags, IBC’s, palletten, jerrycans, coils,…

Samenwerking met iOnLogistics

In de beginfase van de samenwerking waren het vooral de medewerkers van iOnLogistics die de migratie van de klanten van Van Moer op zich namen.

Joris Emanuel: “Nadien werd een team van key-users binnen ons bedrijf getraind. Zij voeren de migraties nu zelfstandig door. iOnLogistics begeleidt ons alleen nog bij de integratie van nieuwe klanten met complexe flows. 90% van onze klanten is vandaag gemigreerd.”

De logistiek software koppelt naadloos met pakketten van Cofano, Go4L, Customs Support BE, Business Central, en andere ERP’s.

Blokkeren en vrijgeven van goederen door iOnLogistics

“Onder de digitalisatie van onze orderflow valt ook het blokkeren en vrijgeven van goederen. Vooral voor voeding en hygiëne gerelateerde goederen is dat in functie van het resultaat van de labotesten zeer belangrijk, zodat bijvoorbeeld bij een negatief resultaat geen enkele pallet het magazijn verlaat.”

iOnLogistics zorgt ook voor een realtime terugmelding van wat er effectief gelost of geladen werd in vergelijking met wat de klant vooropgesteld heeft. Zo wordt het stocksysteem van de klant up-to-date gehouden.

Alle types magazijnhuur afgedekt

“De WareHouse Rent module laat ons toe om heel flexibel de verschillende types magazijnhuur correct te berekenen. Zo kan er bijvoorbeeld een vrije periode ingesteld worden, waarmee iTOS rekening houdt.”

Correcte stockbewegingen voor Value Added Services

“De VAS-module van iTOS gebruiken we voor het herverpakken van goederen. Met één operatie worden goederen uit stock gehaald en ook terug op stock genomen. iTOS heeft dus geen twee bewegingen nodig (een lading voor het bulkproduct dat uit stock gaat en een lossing voor de herverpakte goederen), zodat er geen goederen zomaar kunnen ‘verdwijnen’. iTOS controleert ook steeds het in- en out-gewicht. Daar mag geen grote afwijking tussen zijn.”

Met de douanemodule van iTOS registreert Van Moer Logistics alle douanegegevens, zoals status, documenttype, -nummer, waarde,…: “Bij douanecontroles kunnen we snel de historiek van de douanegoederen nagaan en zien hoe ze douanetechnisch verder verwerkt werden.”

iOnLogistics, Luxemburgstraat 20, 9140 Temse, T 0473 50 04 28, info@ionlogistics.eu, www.ionlogistics.eu

Wilt u meer weten?

iOnLogistics

iOnLogistics

Bekijk de socials