IT-oplossingen ontwikkel je samen, met je team én met je klanten

De coronacrisis heeft Veerle Goossens, CEO van Go4Logistics, softwareontwikkelaar voor de transportsector, eens te meer duidelijk gemaakt dat de mens achter de IT belangrijk is. “Ik heb duidelijk gevoeld dat we die moeilijke tijd samen aangepakt hebben. De relatie met onze klanten en met onze teamleden is nog hechter geworden”, stelt ze. De sector blijkt door Covid-19 ook open te staan voor verdere digitalisering, zo blijkt uit de talrijke aanvragen die Go4Logistics ontving van bedrijven die nog geen of slechts een basis Transport Management Systeem hebben.

Veerle Goossens hield en houdt eraan open en eerlijk te communiceren, met de klanten en met haar teamleden. 
Veerle Goossens: “We zaten allemaal in hetzelfde schuitje. Ook onze medewerkers zijn van de ene op de andere dag beginnen telewerken. Plots dienden we via andere kanalen samen te werken en dat vergde een aanpassing. Voor een aantal personeelsleden zagen we ons genoodzaakt om tijdelijke werkloosheid in te roepen, zonder uiteraard in te boeten op de service voor onze klanten. Een open communicatie daarover naar onze klanten was heel belangrijk. Daarnaast hebben we ons op het vlak van de facturatie flexibel opgesteld, in die gevallen waar het mogelijk was. Vaak waren we voor elkaar ook een luisterend oor. Het motto ‘samen sterk’ kwam meer dan ooit op de voorgrond.”

Van overal transporten plannen

Covid-19 heeft voor de transportsector ook aangetoond hoe belangrijk het is om van overal transporten te kunnen inplannen. 
Veerle Goossens: “Onze klanten waren erop voorbereid om hun personeel van thuis uit te laten werken. Dat dit belangrijk is, merkten we aan de aanvragen van transporteurs die nog geen of alleen een basis TMS-systeem hebben.”
Go4Logistics biedt met Go4TMS een softwareoplossing aan voor het beheren en plannen van transporten via de weg, het water, het spoor en de lucht. Go4TMS ondersteunt alle soorten vervoer: containertransport, groupage & distributie, short sea shipping, tanktransport, intermodaal en internationaal transport.
De software biedt ook veel rapporteringsmogelijkheden, die inzicht geven in de performantie van je bedrijf. Zo kan je nagaan hoe je je marges kan verbeteren, waar je verliezen zitten, welke trajecten het meest winstgevend zijn,… 

Samen nieuwe modules ontwikkelen

Ook voor het ontwikkelen van nieuwe modules werkt Go4Logistics nauw samen met zijn klanten.
Veerle Goossens: “We werken momenteel aan een module voor transporteurs gespecialiseerd in containertransport waarbij zij geautomatiseerd een timeslot kunnen boeken bij de terminals. Vandaag gebeurt dat nog manueel. Tijdens het ontwikkelen van deze nieuwe feature toetsen we regelmatig af met klanten of de oplossing voldoet aan de verwachtingen. Indien nodig sturen we bij. Ook dat is samen sterk.” (NV)
 

Wilt u meer weten?

Go4Logistics

Bekijk de socials