Johan Verelst van Eimskip belgium, gespecialiseerd in reefer logistiek

Eimskip heeft zijn roots in Ijsland. Het vervoer van vis was al die jaren de business waaruit een indrukwekkende groep gegroeid is. Eimskip is dan ook marktleider in multimodaal transport van alle verse, diepvries- en droge voedingswaren en aanverwante. Het bedrijf beschikt daartoe over een internationaal netwerk met 61 eigen kantoren en agenten in 20 landen van waaruit de reefer logistieke diensten aangestuurd worden.

Eimskip Belgium aan de Antwerpse Noorderplaats maakt sinds vele jaren deel uit van die expansieve strategie. "Wij bieden onze klanten een flexibel totaalpakket aan gespecialiseerde diensten aan bij de afhandeling van elk type temperatuur gereguleerde lading, bevroren of gekoeld," zegt Johan Verelst. "Onze service dekt de hele logistieke keten met zowel het lossen en laden van schepen, het vervoer over de weg, warehousing en distributie, alle douaneformaliteiten en zelfs voorraadbeheer."

Als scheepsagent werkt Eimskip Belgium tevens als vertegenwoordiger van de Israëlische Iscont Lines en als verkoopkantoor voor het Italiaanse Tarros Lines.

Met de recente participatie van de groep in het Antwerpse Mareco Logistics tekent Eimskip Belgium vandaag voor liefst 10% van de groep. Mareco Logistics is vooral toegespitst op koelladingen uit Afrika an Brazilië en versterkt in dit opzicht het internationale netwerk van de groep.

De markt voor bederfbare producten is vandaag concurrentieel hard omstreden maar de Ijslandse Stoombootmaatschappij (Eimskip) steekt alvast niet weg dat het terzake nog flink wat ambities heeft.