Kinnarps kantoormeubilair: jouw kantoor van de toekomst

Het Zweedse Kinnarps is wereldwijd een van de meest toonaangevende producenten van kantoormeubilair en al jarenlang voorloper op vlak van ergonomie. Vandaag is Kinnarps een totaalleverancier van hedendaagse werkomgevingen waar welzijn en productiviteit centraal staan. Katrijn Vekens, Product en Marketing Executive van Kinnarps Belux, vertelt gepassioneerd over de vooruitstrevende visie van het bedrijf en het Next Office concept.

Zweedse totaalconcepten in kantoormeubilair  

“Kinnarps bestaat al sinds 1942”, begint Katrijn het gesprek. “Het verhaal begon in een klein dorpje, Kinnarp, in het Zuiden van Zweden. We produceren al van bij het begin kwalitatief kantoormeubilair met aandacht voor ergonomie. Ondertussen ontwerpen we ook totaalconcepten voor moderne werkomgevingen en alles wat daarbij hoort. Denk aan kantoren, vergaderzalen, coffee corners, inkomhallen en veel meer.”

Welzijn op het werk  

Volgens Katrijn draait alles bij Kinnarps om het geluk en het welzijn van de werknemers.

“We streven naar werkomgevingen en kantoormeubilair die productiviteit stimuleren en waar mensen zich vooral goed voelen. Dit betekent dat we vaak openheid moeten creëren bij zowel werkgevers als werknemers. We willen niet bij elk bedrijf een Google-omgeving realiseren. Alles hangt af van de dynamiek van het team en de manier van werken. Ergonomie staat echter overal centraal. Al onze werkplekken bestaan uit verschillende combinaties van instelbare bureaus en ergonomische stoelen.”

Next Office: het kantoor van de toekomst  

Enkele jaren geleden introduceerde Kinnarps het Next Office concept op de Belgische markt. Met deze gespecialiseerde service kunnen bedrijven in enkele eenvoudige stappen een innovatieve kantooromgeving creëren die nieuwe manieren van werken ondersteunt en die aansluit bij hun noden.

“Next Office gaat nog een stap verder dan de standaard service die we bieden aan bedrijven die een nieuw werkomgeving willen. Het is een zeer methodisch traject gebaseerd op doorgedreven analyse en kennis. We vertrekken daarbij vanuit een visie- en doelstellingenbepaling en we onderzoeken tijdens een aantal workshops en surveys hoe we die het best realiseren en, nadien, of we ze voldoende bereikt hebben. Typisch voor Next Office is dat we het hele gebouw onder de loep nemen en dat we voor elke organisatie telkens opnieuw maatwerk leveren, ongeacht de grootte of sector. In België is dit concept nieuw. In Scandinavië staan we daar al heel ver in. ”  

Kiezen voor duurzaamheid  

Naast ergonomie, welzijn en een doorgedreven persoonlijke aanpak zet Kinnarps duurzaamheid voortdurend centraal.

“We gaan daar ook heel ver in”, benadrukt Katrijn. “Duurzaamheid zit elk aspect van het bedrijf. Met het houtafval van de productie wordt de fabriek, een lokale school en een rusthuis in Kinnarp verwarmd. We verpakken onze meubels in dekens die hergebruikt worden. Al onze producten zijn zo gemaakt dat ze lang kunnen meegaan. Elk onderdeel is eenvoudig vervangbaar én recycleerbaar. Zo zijn al onze producten klaar voor het kantoor van de toekomst.”

Kinnarps

02 456 0 456

Heide 15 – 1780 Wemmel

www.kinnarps.be

info@kinnarps.be

Wilt u meer weten?

Kinnarps

Kinnarps BeLux

Bekijk de socials