“Klaar om verder te groeien”

Het is inmiddels bijna 30 jaar geleden dat Paul de Schutter het familiale schoonmaakbedrijf Cleaning Masters boven de doopvont hield. Zijn zoon Nicolas, de huidige CEO, bouwde de firma uit tot de Multi Masters Group, die de laatste jaren een enorme groei kent. En de honger is nog niet gestild, zo blijkt.

De Multi Masters Group telt ruim 3.000 medewerkers en realiseert een omzet van 120 miljoen euro per jaar. De ambitie is om die getallen de komende jaren flink te verhogen. “We kijken voortdurend uit naar nieuwe opportuniteiten”, zegt Nicolas de Schutter. “Soms bieden die zich spontaan aan, een andere keer merken we dat een van onze divisies uit haar voegen barst en nood heeft aan uitbreiding. En het komt ook voor dat een klant ons vraagt of we een bijkomende dienst kunnen aanbieden. In nauw overleg gaan we dan op zoek naar de beste oplossing. Het is hoe dan ook onze bedoeling om vooral organisch te groeien. We willen absoluut onze familiale sfeer bewaren en dat is moeilijker bij overnames.”

Financieel gezond

Sinds 2004 maakt de Multi Masters Group deel uit van de Franse groep Samsic. Dat biedt voordelen bij het uitwerken van een groeistrategie. “Het is comfortabel om deel uit te maken van een sterke groep. Voor nationale en internationale tenders is het cruciaal om aan te tonen dat zowel ons moederbedrijf als wijzelf financieel gezond zijn. We merken ook dat wij binnen Samsic tot de beste leerlingen van de klas behoren. We mogen regelmatig delegaties uit andere landen verwelkomen. Zij komen dan bijvoorbeeld kennismaken met de informaticasystemen die wij ontwikkeld hebben en die wij gratis ter beschikking stellen van onze klanten.”

Vlakke structuur verstevigd

Groeien is positief, maar brengt soms zorgen met zich mee. “Dat gebeurt, inderdaad. Binnen de Multi Masters Group hebben wij af te rekenen gehad met groeipijnen. We boekten met verschillende projecten een enorme vooruitgang. Dat vroeg om een grote instroom van gekwalificeerd personeel met heel uiteenlopende competenties. Die zoektocht is achter de rug, alle sleutelfuncties kregen extra ondersteuning zodat onze vlakke structuur verstevigd is. We zijn nu helemaal klaar voor toekomstige expansiemogelijkheden.”