“Kmo’s opteren vandaag vaak voor sale en lease back”

Vastgoedadviseur Eric Van Dyck van internationale vastgoedonderneming Cushman & Wakefield stelt vast dat kmo’s voor hun bedrijfsvastgoed vandaag vaak voor een sale en leaseback formule kiezen. Vanuit het recent opgerichte bijkantoor in Antwerpen staat hij u met raad en daad bij wanneer u vastgoed voor uw onderneming wil kopen of huren, of wanneer u in commercieel vastgoed wil beleggen.

De intresten staan laag vandaag. Veel ondernemers zijn dan ook geneigd om hun bedrijfsvastgoed aan te kopen om er op termijn eigenaar van te worden.

Eric Van Dyck: “De maandelijkse aflossingen liggen nauwelijks hoger of misschien zelfs lager dan de huurprijs die u voor het vastgoed zou betalen. Maar de banken vragen flink wat eigen middelen, geld dat u wellicht liever investeert in de operationele werking van uw bedrijf. Opteert u voor de sale en lease back formule, dan verkoopt u uw vastgoed aan een investeerder, waarmee u meteen een lange termijn huurcontract afsluit. Zo haalt u cash geld uit uw gebouw, dat u kan gebruiken voor uw bedrijfsvoering.”

Spaarpotje bij bedrijfsoverdracht

De sale en lease back formule is bijvoorbeeld ook interessant wanneer u uw bedrijf wil overdragen aan uw kinderen. U draagt de zaak over, maar plaatst uw bedrijfsvastgoed bij een investeerder. Zo haalt u een extra spaarpotje uit uw onderneming.

Verhuur en verkoop van bedrijfsvastgoed

Cushman & Wakefield adviseert u niet alleen voor uw bedrijfsvastgoed, maar heeft ook interessante projecten te huur en te koop.

Eric Van Dyck: “Ook in de Antwerpse regio hebben we een mooi aanbod aan kantoorruimte en aan semi-industrieel en logistiek vastgoed. Cushman & Wakefield kan rekenen op een internationaal netwerk en een knowhow van meer dan honderd jaar. We adviseren u dan ook graag op vlak van uw vastgoedstrategie, uw vermogen, uw gebouwenbeheer,… We hebben ook een eigen team van erkende schatters.”

Lees ook: De juiste prijs voor je vastgoed dankzij een waardebepaling

Design and Build Services

De inrichting en het ontwerp van uw kantoren en hedendaagse werkplekken kan u indien u wenst overlaten aan de afdeling Design and Build Services van Cushman & Wakefield. 

Lees ook: Design & Build: een inspirerende werkplek op maat van jouw bedrijf

De aantrekkingskracht van stationsomgevingen in secundaire steden

Cushman & Wakefield speelt uiteraard ook in op de evolutie die de toenemende mobiliteitsknoop met zich meebrengt op het vlak van professioneel vastgoed.

Eric Van Dyck: “We zien het niet meer zitten om urenlang in de file te staan om te gaan werken. Bedrijven zijn dan ook steeds meer bereid om zich te herlokaliseren. Zij trekken bij voorkeur naar secundaire steden, waar zij zich nabij het station vestigen. Nogal wat steden investeren dan ook in de stationsomgeving en leggen auto- en fietsparkings aan. Deze steden worden interessant voor (buitenlandse) investeerders.”

Daarnaast is er een groeiende interesse van investeerders in andere types vastgoed, zoals hotels, zorginstellingen, ziekenhuizen, studentenkamers,…

www.cushmanwakefield.be

Wilt u meer weten?