KUNNIG, gespecialiseerde en complementaire productie onder één dak

Met een performante schrijnwerkerij, een moderne metaalafdeling, een goed uitgerust naai- en (her)stofferingsatelier én een eigen montageafdeling is sociaal-economische onderneming KUNNIG uw aangewezen partner voor de productie en montage van producten in metaal, hout en textiel. De verschillende gespecialiseerde afdelingen zijn complementair aan elkaar zodat op zeer korte tijd een totaalproject kan worden uitgevoerd en afgewerkt.

KUNNIG heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in een nieuw machinepark en in de opleiding van de medewerkers. Algemeen directeur Pascale Innocent: “We zijn tevreden een eigen weg te hebben gevonden. Precies in de combinatie van de vaardigheden die we in huis hebben met onze schrijnwerkerij, onze metaalafdeling en ons naaiatelier zien aannemers, ontwerpers, architecten,… ons meer en meer als geprefereerd partner voor de realisatie van meubilair voor badkamers, keukens, (pop-up) winkels, kantoren,… alsook van tentoonstellings- en beursmateriaal en –wanden, hekwerken, poorten, trappen, kasten, kisten,… Door het toenemend aantal gecombineerde projecten is productieleider Minne Warmenbol onze diensten komen vervoegen. Zij loodst de productie snel, adequaat en op een gestroomlijnde manier door de verschillende afdelingen.”

Complementair

Minne Warmenbol: “Om te illustreren wat onze verschillende afdelingen samen kunnen, haal ik wel eens het voorbeeld van een stoel aan, met een houten zitting en leuning, metalen poten en afgewerkt met een zacht kussen. De productie daarvan gebeurt volledig onder het KUNNIG-dak.”

Zo worden de akoestische interieurproducten van CVOUSPLAIT bij KUNNIG geproduceerd. Het naaiatelier verwerkt vilt en fotoprintdoeken en de schrijnwerkerij zorgt voor de bijhorende stevige houten frames.

Pascale Innocent: “Ontwerpatelier 318 ontwierp nieuw meubilair voor een Antwerpse eetgelegenheid. Onze metaalafdeling sneed de metalen onderstellen van de stoelen uit plaat. De schrijnwerkerij produceerde de houten tafels, de eettoog en de houten onderdelen van de stoelen en tenslotte werden de leuke designmeubels ook bij ons gemonteerd, klaar voor levering.”

Voor een Nederlandse winkelketen met vestigingen in ons land realiseert KUNNIG regelmatig presentatiemeubels voor de winkels, waarbij meestal metaal en hout gecombineerd worden.

Minne Warmenbol: “En afgelopen zomer liep er in C-mine een tentoonstelling van Hoezo, Design! waarvoor KUNNIG de tentoonstellingswand maakte naar een ontwerp en scenografie van Katrien Geebelen.”

De metaalafdeling kan knip-, snij- en ponswerk aan alsook het zagen van buizen en profielen, CNC-plooien en het rollen van plaatmateriaal,… De schrijnwerkerij voert verschillende verspanning-, zaag- en assemblagewerken uit en in het naaiatelier kan u terecht voor het versnijden van stof en PVC, naai- en stikwerk, retouches,… De garnierderij bekleedt vakkundig alle stoelen en zetels, ook van boten, caravans, oldtimers,… (NV)