KV Mechelen verbouwt.AFAS Stadion biedt nieuwe mogelijkheden voor bedrijven

De eerste fase van de verbouwing van het AFAS stadion van KV Mechelen is afgerond. In een recordtijd van 10 weken werd een nieuwe tribune met 8.000 plaatsen geïnstalleerd en matchklaar gemaakt. In de volgende fases komen o.a. de tribune aan de kant van Telenet aan de beurt en een uitbreiding met 16 skyboxen, vergaderzalen e.d. Dat opent perspectieven voor bedrijven die netwerking willen koppelen aan een sportieve ambiance.

"De eerste fase van de verbouwing is alvast vlot verlopen", vertelt commercieel en operationeel directeur Marc Faes. "Bouwbedrijf Willemen, dat instond voor de bouw en de installatie van het casco, verdient een pluim. Maar dat geldt ook voor de vele andere partners van KV Mechelen die voor de afwerking instaan. Sommigen van hen zijn al 25 jaar aan onze club verbonden."

Malinwa is niet over één nacht ijs gegaan vooraleer dit project op te starten. Maanden voor de eerste schop in de grond ging, werd er druk overleg gepleegd met de overheden, partners en buurtcomités. Na de goedkeuring van de bouwaanvraag kon het werk beginnen.

 

Nieuwe tribune is matchklaar

Marc Faes: "Aan de kant van de vroegere staanvakken HIJ en zittribune M hebben we nu een gloednieuwe staan- en zittribune die plaats biedt aan 8.000 supporters (tegenover 5.000 voorheen). Tijdens het seizoen pakken we de tribune aan de kant van Telenet aan. Die zal dezelfde capaciteit hebben als de huidige vakken D en G. In 2016 moet ze opgeleverd zijn. De hoek tussen de nieuwe tribunes wordt nadien dichtgemaakt, evenals de connectie met de hoofdtribune waarin een nieuw bestuurs- en perslokaal komt. Nadien volgen fase 3 en 4 met de renovatie van de hoofdtribune, de aanbouw van kantoren en extra kantines en het vernieuwen van het seatsgebouw."

Het hele project werd in nauwe samenspraak met de omgeving ontwikkeld. Zo komt er in het nieuwe stadion ook een kinderdagverblijf en een fitnesscentrum voor de buurt. Dit zal het comfort in en om het stadium verhogen.

 

Nieuwe skyboxen en vergaderzalen. Tal van mogelijkheden voor bedrijven

Marc Faes: "Ook voor het bedrijfsleven wordt het vernieuwde stadion een troef. Er zijn 16 nieuwe skyboxen voorzien, elk met 15 buitenplaatsen. Geïnteresseerden kunnen nu al een indruk opdoen van de mogelijkheden, want we hebben nu al een voorbeeldloge ter beschikking. De skyboxen worden eigenlijk echte officerooms, voorzien van alle nodige infrastructuur qua telecom, projectie, etc. Dat geldt ook voor de talrijke vergaderzalen die volledig uitgerust zullen zijn voor seminaries en andere bedrijfsevents. Vanzelfsprekend kunnen wij ook de catering verzorgen."

De vernieuwde loges of skyboxen worden verhuurd volgens drie formules: low, midden en gold. "De skyboxen in combinatie met de vergaderzalen en de cateringfunctie bieden bedrijven een keur van mogelijkheden voor events, customer relations, incentives etc. Alles is mogelijk", zo besluit Marc Faes. (TM)